Вести

Весић: Драган Ђилас је господар свих медија у Србији

Заменик градоначелника Горан Весић критиковао је најаву Савеза за Србију да ће данас од 12 до 20 сати блокирати све улазе у РТС.

Весић је оценио да је то потпуно нормално понашање за лидера СзС Драгана Ђиласа, који је, каже, у политику ушао као медијски тајкун и човек који контролише све медије.

"Сетите се Верице Бараћ која га је оптужила да је господар свих медија у Србији, што је било тачно, и сетите се док је био на власти колико је трговао рекламним секундама управо са РТС, као и са Студијом Б, чији је оснивач Скупштина града која је и њега бирала за градоначелника, што је сукоб интереса", рекао је Весић.

Весић је оценио да се Ђилас не бори да грађанима буде већа плата нити пред бираче излази са било каквим програмом, планом или обећањем, већ му политика служи да се "врати у позицију да поново тргује секундама".

Весић је напоменуо да ни владајућа странка каткад није задовољна начином рада РТС-а и других медија, али да никад није организовала протесте.

"Јавни сервис мора да буде објективан, а приватни медији имају право да се определе политички. За Ђиласа су добри медији само они који извештавају како он каже. Они заправо желе да уређују РТС. Уместо да седе у скупштини, они су на улици", оценио је Весић.

Весић оцењује да Ђилас не жели на изборе јер би на њима доживео фијаско, а да жели да натера и остатак опозиције да бојкотује изборе како би "изгубили приходе од државе и зависили од његове цркавице".

Kоментаришући пораст плата у јавном сектору, Весић је рекао да ће у Београду крајем године просечна плата бити готово 600 евра, а незапосленост око 7,7 процената.

"Пре 2013. године плата је била 445 евра, а незапосленост 25 одсто. Просечна плата возача у ГСП-у је 2013. године била скоро 49.000 динара, а у јануару 2020. просечна плата биће између 72.000 и 75.000 динара. Возачи који раде више, који имају прековремене сате излазиће и до 85.000 динара. То је вест, а не да ли ће неко да улети са моторном тестером у РТС", нагласио је Весић.

Према његовим речима, Ђилас и неколико лидера те странке су одборници у Скупштини града и никада не долазе на седнице.

"Ми причамо о важним темама и доносомо важне одлуке, а они не долазе. Зато дођу на благајну и узму 10.000 динара и ту су први. Ако сте политичка странка онда се борите у парламенту. Они испред Скупштине одрже неки пефрорманс и мисле да су тиме зарадили својих 10.000 динара и тако изгледа њихова политика".

Kада питате Ђиласа да ли има одговор на једно важно друштвено питање, какав је однос Србије према НАТО, према Русији, ни на једно питање немају одговор, напоменуо је Весић.

"Ђилас је у Европском парламенту глумио Европејца, а исте вечери напао је Шведску. То говори колико човек мрзи све што се дешава у Србији. Нама се обратила амбасада Шведске, замолили су да прославе свој празник тако што ће на Скупштини града холограмски приказати своје мотиве", рекао је Весић.

Нагласио је да Бошко Обрадовић увек прича оно што Ђилас жели, као и да се много пута десило да је Обрадовић нешто рекао, па да га после тога Ђилас демантује.

"Тако је било када су заставом покушавали да пробију врата Скупштине Србије, када су палили моју књигу, као и кад су долазили испред мог стана. Ђилас прво пошаље своје плаћенике па после каже да је против тога и да је то грешка, јер то је његова политика. Све што раде је покушај да на силу узму нешто у друштву што им не припада по броју гласова", рекао је Весић.

Поводом Ђиласовог иступања у Европском парламенту, Весић је рекао да је веома ружно да се о својој земљи тако говори ван ње.

"У свакој демократској земљи постоји власт и опозиција, али никада нико ван земље не прича ружно о својој земљи. Ђилас је много пута и писао писма и претио им ако су хвалили нашу земљу, а и јавно је изјављивао да ће да отера стране инвеститоре из Србије. Председник Вучић отвори 200 фабрика у којима ради скоро 200.000 људи, а он прети да ће да отера те инвеститоре. Нигде на свету немате лидера опозиције који тако наступа", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк