Вести

Весић: Лажној српској елити смета споменик Стефану Немањи

Подизање споменика родоначелнику средњовековне српске државе Стефану Немањи у Београду означава нови период у животу Србије, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је подсетио да је појава Стефана Немање означила уздизање средњовековне Србије, а да споменик том владару значи васкрс Србије - економски и војно.

Додао је да је споменик дуг Србије према Стефану Немањи и да је требало да прође 800 година да га се сети председник Србије Александар Вучић.

Весић је оценио и да противницима подизање споменика није проблем његова висина, изглед, избор вајара, већ да "лажној српској елити" смета подизање споменика Стефану Немањи.

То је, како је рекао, сукоб две идеологије - Вучићеве, која слави своје хероје и жели јаку Србију, и "лажне српске елите", која жели слабу Србију.

"Драган Ђилас и лажна српска елита карикатуром у данашњем НИН-у показали су шта мисле о Стефану Немањи и српској историји", рекао је Весић.

"Замислите у САД да неко овако прикаже Џорџа Вашингтона или Линколна или у Британији краљицу Викторију. Ова слика показује како Ђилас види Немању", навео је заменик градоначелника.

Избор сценарија за серију о Немањићима која је приказана на РТС-у, како је рекао, најбоље говори како "лажна српска елита" види Стефана Немању.

"Горан Марковић је био члан жирија за избор сценарија за серију о Немањићима. Изабрао је сценарио у коме се Растко замонашио пред иконом Светог Саве. Стефан је за њих задригао, неуредан, кукавица, а када направи филм ''Тито и ја'', онда је Тито добар чикица. Ми волимо Србију, а они воле Брионе", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи