Вести

Весић: МГСИ и САНУ јачају сарадњу на заштити природних и културних добара

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић разговарао је са председником Српске академије наука и уметности  (САНУ) Зораном Кнежевићем о унапређењу сарадње две институције како би заједнички допринели још бољој заштити природних и културних добара.

Министар Весић и Кнежевић су се сагласили да убудуће САНУ и Министарство припреме међународне конкурсе за израду мастер планова за заштићене природне целине - националне паркове, које су после измене Закона о планирању и изградњи у надлежности Министарства.

На састанку је било речи и о укључивању САНУ у израду Закона о просторном плану Републике Србије, чиме би се додатно унапредила предложена решења, саопштило је Министарство.

"Један од предлога око којих смо данас постигли сагласност, јесте да се за поједина природна и културна добра предвиди обавезно расписивање урбанистичко-архитектонских конкурса, све у циљу проналажења најбољих, одрживих решења", рекао је министар Весић.

Министар Весић је захвалио председнику и делегацији САНУ на срдачном пријему и отвореном прихватању сарадње. 

"Лично сам, као и министарство на чијем сам челу, почаствован сарадњом са Српском академијом наука и уметности", додао је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг