Вести

Весић: Напади на Вучића из Хрватске увек кад Србија напредује

Тврдње у појединим хрватским медијима да је Александар Вучић лично тукао сведока нa суђeњу Србимa oсумњичeним зa злoчинe у Глини 1991. гoдинe су монструозна лаж и такве лажи се увек јављају када Србија има добре резултате и када напредује, изјавио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

"Могу да кажем врло одговорно да у време када се то помиње Александар Вучић је заједно са мном студирао на Правном факултету. Пошто га знам од 1990. године, заједно смо ишли на вежбе, виђали се у библиотеци, он се није ни бавио политиком до 1993. године, интересовали су га испити. Тада смо спремали испите, виђао сам га стално на факултету као и у универзитетској библиотеци", истакао је Весић.

Весић је подсетио да је увек постојала љубомора Загреба зато што се Београд развија и да се то видело и на синоћној пројекцији филма о Бранку Пешићу и да се тада појавио наслов у хрватским медијима "Београд има петљу" због отварања Мостарске петље.

"Њима је проблем што Вучић има петљу, што Србија напредује зато што Србија престиже Хрватску, постаје све јача војно као и економски. Зато сада треба онога ко води Србију и ко је најзаслужнији за наше успехе облатити и на сваки начин га унизити и показати да Србија не може да напредује. Та мржња која нажалост долази из неких делова хрватског друштва је патолошка. Они имају праксу тајних оптужница и то не постоји нигде на свету јер је потпуно нормално да су оптужнице јавне. У земљи која је чланица ЕУ постоје инквизиторске методе оптуживања људи и сада треба измислити причу о Вучићу. Тако могу да измисле о мени или било коме другом", рекао је Весић.

Весић је рекао да постоје стотине људи који су могли да виде њега и Вучића на факултету и који знају где су били 1991. и 1992. године.

"Ја сам за то сведок, можда за Хрвате нисам кредибилан сведок јер они воле лажне сведоке. Заједно смо седели у библиотеци и спремали испите. Сада се бавимо нечим што се није догодило и то је њихов циљ. Никада се неће извинити јер то раде циљано и намерно. Постоје делови хрватског друштва, који уместо да се труде да будемо добре комшије јер смо упућени једни на друге, они би да Србија нестане јер они једино тако могу да буду срећни. Вучић је на мети јер је подигао Србију и биће разних прича и даље", додао је Весић.

 

 

Извор: ТВ Вести