Вести

Весић: Опозиција се свађа, а на изборе ће преко групе грађана

Члан Председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да опозиција нема одговоре на ни једно питање већ се служи само лажним обећањима и међусобним свађама и додао да ће опозиција изаћи на изборе тако што ће лидер Савеза за Србију Драган Ђилас то "замаскирати кроз групе грађана".

"Сви ће они изаћи на изборе само ће Ђилас то замаскирати кроз групе грађана и то већ ради навелико. Потпредседник Демократске странке Саша Пауновић, који је главни за бојкот, води такву кампању већ двадесетак дана", рекао је Весић.

Kако је додао, Ђилас све то организује и његов план је да са својим омладинцима изађе на изборе као група грађана, да уђе у општинске скупштине и тако остави све друге политичке партнере без одборника и посланика.

"Али, ко са Ђласом тикве сади, обично тако и прође", оценио је Весић.

Говорећи о претњама на друштвеним мрежама, рекао је да је то Ђиласова политика и да је пример за то управо оно што је урадила Весна Пешић.

"Ђилас је тај који је увео насиље јер до његовог повратка у политику ми такву врсту насиља нисмо имали. Он се нада насиљу и да кроз насиље може да дође на власт. И то што раде Весна Пешић и Бошко Обрадовић, то су све Ђиласове речи", рекао је Весић.

Kако је оценио, што се избори буду приближавали, претњи ће бити све више.

Весић је рекао да су припадници Двери тукли новинарке испред зграде Пинка, упадали у зграду РТС-а да, како је додао, прете неистомишљеницима и промовишу фашистичку идеологију Димитрија Љотића.

"Kада су легалне такве фашистичке странке, наравно да онда некој будали може да падне на памет да црта свастике", рекао је Весић алудирајући на то што су на стајалиштима јавног превоза и фасадама у Улици Војводе Степе исцртане нацистичке свастике.

Поводом увреда на рачун Драгољуба Мићуновића од стране Бошка Обрадовића, Весић говори да је вероватно све тачно што кажу једни од другима.

"Вероватно је све тачно када једни друге оптужују за лицемерство, издају или фашизам, али се не бих тиме бавио, далеко им лепа кућа. Нисам чуо да имају одговор ни на једно питање које је важно за грађане Србије - да ли могу да привуку стране инвестиције, шта мисле о нашем односу са Русијом, НАТО пактом или Европском унијом", додао је Весић.

Рекао је да се опозициони лидери служе само лажним обећањима и међусобним свађама, а грађани, додао је, не могу да живе од свађа.

"Ђилас обећава да ће уложити четири одсто у културу, а онда су га грађани питали што су у време док је он био градоначелник били затворени и Народни и Музеј савремене уметности. Онда је обећао улагање у вртиће, па су га људи питали што је, док је био градоначелник, наплаћивао родитељима дупло скупље услуге вртића", рекао је Весић и додао да Ђиласа, све што обећа, демантује оно што је радио док је био на власти.

Са друге стране, Весић је рекао, када председник Србије Александар Вучић обећа да ће просечна плата бити 900 евра, грађани знају да ће се то десити, као што је, додао је, испуњено и обећање о просечној плати од 500 евра.

Говорећи о графитима са нацистичким симболима у Улици војводе Степе, Весић је рекао да у тој улици има много камера, те изразио наду да ће починиоци бити пронађени.

Подсетио је да су свастике исписане у недељи када се обележава Међународни дан сећања на жртве холокауста и 75 година од ослобођења Аушвица у Јерусалиму и додао да нису исцртане случајно.

"У Јерусалиму је данас председник Вучић и то са најважнијим светским лидерима, попут Макрона, Путина, Пенса и зато није случајно да је неко исписао свастике у земљи која није имала антисемитизам и једна је од ретких која никад није имала проблема са Јеврејима", рекао је Весић.

Дан раније, подсетио је, председник Србије је поставио заставу са Давидовом звездом на згради Председништва у знак сећања на жртве холокауста и додао да је то била једна од најважнијих вести у Израелу, те да зато ништа није случајно у намери да се Срби представе као фашисти.

"То је намерна, смишљена провокација да би неко у Израелу писао о томе како Срби цртају свастике пред одлазак председника Србије у Јерусалим", истакао је Весић.

Kако је закључио, све то је последица тога што се у нашој земљи на неки начин легализују фашистичке странке, међу којима је, како је рекао, профашистичка странка Бошка Обрадовића у Ђиласовом Савезу за Србију.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк