Вести

Весић: Овим темпом вакцинације брже ћемо се вратити у нормалу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је задовољан мерама које је  донео Кризни штаб.

"Мере су директно повезане са вакцинацијом. У Београду пада број заражених и све то има везе са бројем вакцинисаних. До 13 сати вакцинисано је скоро 515.000 грађана", рекао је Весић.

Весић је нагласио да ћемо се брже вратити у нормалу ако наставимо са вакцинацијом.

Весић је истакао значај налажења мере између потреба привреде и бриге за јавно здравље.

"Наравно да је здравље битније, али ово траје дуго, више није у питању само здравље. Више од годину дана неки људи немају посао. Зато је предложено отварање тржних центара до 22 сата добра одлука. На посао ће се вратити конобари, кувари..." додао је Весић.

Весић је поносан на то како се Србија бори против пандемије.

"Наша земља успева да нађе меру. Ми имамо вакцине, успешнији смо од Француске и Немачке, колико год некима то било чудно. Пошто имамо довољно вакцина, брже ћемо се отварати и враћати у нормалу", закључио је Весић.

Подсетио је да угоститељи у склопу тржних центара могу да раде уколико поседују башту, а нада се и да ће се следеће недеље разговарати и о отварању затворених угоститељских простора.

 

Наставак реконструкције шеталишта "Лазаро Карденас"

Весић је најавио наставак радова на реконструкцији новобеоградског шеталишта "Лазаро Карденас", подсећајући да су до сада завршени радови у Блоку 45.

Весић је подсетио и да ово шеталиште повезује блокове 45, 44 и 70 и да је дуго око четири и по километра, те да је 2019. године његову реконструкцију иницирао председник Републике Србије Александар Вучић.

"У околини шеталишта живи око 35, можда и 40 хиљада људи и када је Нови Београд грађен оно је било планирано, због чега се издваја лепотом. Године 2019. почели смо са радовима, а Влада Србије је за ту намену дала 300 милиона динара. До сада је уложено скоро 450 милиона динара у реконструкцију, јер је додатних 150 милиона обезбедио Град Београд. Завршили смо комплетно шеталиште у Блоку 45 и сада ту има шест нових дечјих игралишта, саобраћајни полигон, нови терени, две теретане на отвореном, засађено је 235 нових стабала, постављене 152 нове клупе. Сада је то место где долазе деца и из других делова града, навео је Весић.

Весић је најавио да у суботу почињу радови и у делу шеталишта у Блоку 44.

"Урадићемо ново дечје игралиште, реконструисаћемо четири постојећа, урадићемо теретану на отвореном, саобраћајни полигон, санацију кошаркашког терена, као и терен за боћање, засадићемо нових 53 стабла. Укупно ће то вредети око 150 милиона динара и сви ти радови требало би да буду завршени до 15. децембра", истакао је Весић.

Истовремено припрема се и пројекат за Блок 70, где би радови требало да крену на пролеће.

"То значи да ћемо током 2022. године радити и део у Блоку 70, након чега ће читаво шеталиште "Лазаро Карденас" бити завршено", рекао је Весић.

Све што је тамо урађено радило је "Зеленило - Београд".

 

 

Извор: Танјуг/ ТВ Прва