Вести

Весић: Почела акција вакцинације младих

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је отварању пункта за вакцинацију у ТЦ "Галерија" у оквиру Београда на води, где могу да се приме сви типови вакцина од 9 до 17, а од сутра од 12 до 20 часова. Догађају је присуствовала и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Како је Весић том приликом прецизирао, почела је и нова акција под слоганом "Супер хероји се вакцинишу, вакциниши се и ти", намењена превасходно младима.

"Желимо да пошаљемо поруку да је херојски вакцинисати се, односно да је то прави херојски чин најпре према себи, те према својој породици и друштву. У Београду је вакцинисано више од 58,5 одсто пунолетних грађана, односно више од 812 хиљада људи. Ревакцинисано је више од 56,5 одсто, те ћемо брзо доћи до 800 хиљада ревакцинисаних. Прешли смо и две стотине хиљада људи који су добили трећу дозу, односно 15 одсто. Ако се упоредимо с другим регионима, задовољни смо темпом вакцинације, али је потребно да вакцинишемо око милион људи како бисмо постигли ниво колективног имунитета и како би све мере могле да се укину", навео је Весић.

Весић је још једном упутио позив грађанима да се вакцинишу јер је то једини начин да изађемо из кризе и да се вратимо нормалном животу.

"Град Београд је у сарадњи са Владом Републике Србије покренуо поново акцију вакцинације у тржним центрима. Наредних дана пункт ће бити отворен у ТЦ "Ушће", па потом и у другим тржним центрима, јер је наша стратегија да људима омогућимо да се вакцинишу тамо где живе, раде и долазе", рекао је Весић, подсећајући да ће грађани моћи да се вакцинишу и у специјалном аутобусу или организовано на радном месту где има већи број запослених.

Захвалио је градској секретарки за социјалну заштиту која је и координаторка за вакцинацију у главном граду, премијерки и Влади Србије и Дому здравља "Савски венац".

Весић је на крају подсетио на упозорење лекара на опасност "спајања" вируса грипа и короне, тако да би грађани требало да приме вакцину и на тај начин заштите и себе и друге.

 

 

Извор: Танјуг