Вести

Весић: Почетак изградње нове царинарнице Луке Београд

Заменик градоначелника Београд Горан Весић присуствовао је почетку изградње нове царинарнице Луке Београд, на простору између ауто-пута и Кванташке пијаце.

Весић је истакао да ће нова царинарница имати више од 5.500 метара квадратних, те да ће њена изградња омогућити измештање камиона из центра града.

"Нова царинарница је много значајнија од самог објекта јер ће убудуће онемогућити камионима да улазе у уже градско језгро. На тај начин ћемо дати додатни допринос заштити од загађења, с обзиром на то да је камионски теретни саобраћај био велики загађивач ваздуха", истакао је Весић.

Прецизирао је да ће нови објекат имати више од 260 паркинг места за камионе, такође и нови простор за "паук" ЈКП "Паркинг сервиса", кориснички центар, као и хангаре за поправку шпедитера.

"Имаћемо боље услове за рад, посебно за запослене који раде на "пауку". Наш "Паркинг сервис" се развија веома успешно и стално шири своје услуге. Веома брзо ћемо изаћи и са планом нових гаража у Београду, јер је последња изграђена још 2004. године", навео је Весић.

Весић је додао да се у Блоку 45 гради и нова управна зграда "Паркинг сервиса", где ће ово предузеће после више деценија добити своју кућу, а грађани на Новом Београду уједно и кориснички центар.

 

 

Извор: Танјуг