Вести

Весић: Породице политичара мета исфрустриране опозиције

Заменик градоначелника и функционер СНС Горан Весић, осудио је данас понашање новинара портала КРИК према супрузи Предрага Малог и њиховој шестомесечној беби и нагласио да је недопустиво мешати породице у обрачуне са политичким неистомишљеницима и на тај начин долазити до вести и новинарских прича.

Весић је рекао да је запањен да је неком пало на памет да прогони супругу и дете Предрага Малог, брата министра финансија Синише Малог, и да их, како каже, пресреће на улици, уноси жени диктафон у лице и поставља јој питања.

''То је нешто што до сада није виђено, нападане су и раније породице политичара, али не на овакав начин, да пресрећу супругу брата једног министра и малтретирају је'', рекао је Весић.

Весић је изразио чуђење што новинарска удружења и организације за заштиту људских права и права жена нису осудила понашање новинара КРИК-а према супрузи и детету Предрага Малог.

Упитан чему такво насиље и јавно малтретирање, Весић је навео да су породице политичара очигледно постале мета како би, истакао је, исфрустрирана опозиција остварила своје политичке циљеве.

Како је рекао, пошто не могу да победе на изборима и да остваре циљеве за које су добили новац од донатора, опозициони политичари и они који раде за њих сада нападају породице и тако стварају тензије у друштву.

''Колико је само пута породица председника Србије Александра Вучића била на удару, а на удару су и породице његових сарадника'', навео је Весић, нагласивши да то превазилази све норме новинарског понашања и да се води хајка на Вучићеву породицу само зато што му, како каже, не могу ништа јер за њега гласа више од 50 одсто грађана.

На констатацију да опозициони медији ћуте о снимку, а не пропуштају прилику да говоре о својој наводној угрожености, каже да га то не чуди и да они то оправдавају и подсетио на упад дела опозиције на РТС који је директно преносила телевизија Н1.

''Они су малтене позивали људе да дођу да линчују новинаре РТС, а најскандалознији део упада са тестером нисте могли да видите на Н1, то је покушано да се прикрије јер код сваког нормалног човека изазива гнушање'', рекао је Весић и додао да су за опозиционе медије сви легитимна мета, па и шестомесечна беба.

На констатацију да су се истог дана у неколико опозиционих медија појавиле вести у којима се криминализују најближи чланови породице председника Вучића и питање ко вуче конце у очигледно синхронизованој акцији рушења Вучића, Весић је приметио да многима у свету не одговара јака, самостална и независна Србија и снажан председник који ужива углед у међународној заједници.

Весић је нагласио да је на делу сценарио напада на Вучића и да, пошто не могу да му се супротставе, опозициони политичари нападају његову породицу и сараднике.

''На тај начин покушавају да народу, који верује Вучићу, покажу да му у ствари не треба веровати кад има такве сараднике'', рекао је Весић.

На питање како ће се све то завршити, будући да је председник Вучић изјавио да се неће повући пред претњама и да ли очекује да држава реагује, Весић је рекао да свако ко познаје Вучића зна да је он имун на претње и да сваки притисак код њега изазива још већу одлучност да уради посао за који је изабран.

''Ово је њему само мотив више да изађе на крај са људима који не презају ни од чега, нису само опозиција Вучићу и СНС већ Србији, нападају Србију, Ђилас пише страним инвеститорима који су запослили 200.000 људи и прети да ће да их отера, они у мржњи према Вучићу почињу да мрзе Србију и то је жалосно'', нагласио је Весић.

Упитан да прокоментарише Вучићеву изјаву да су, преко Весића и Ђукановића прислушкивани Вучић и Томислав Николић док су били опозиција, Весић је потврдио да је био прислушкиван јер је био највећи непријатељ бивше власти.

''Користили су мене да би прислушкивали Вучића, а то су радили свима нама, и Томи Николићу и осталима јер је Тадић сматрао да смо ми претња за његову власт, а показало се и да јесмо, јер је његова власт отишла у историју'', закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/Студио Б