Вести

Весић: Посао државе је да помогне својим грађанима

Заменик градоначелника Београда Горан Весић говорио је о новим паркинг местима, али и о уређењу платоа испред Дома Народне скупштине Републике Србије.

"Пројекат предвиђа замену подлоге и нивелацију плоча. Пројектним решењем задржан је постојећи изглед платоа уз благе корекције геометрије и нивелације самог платоа. Рехабилитација застора од камених плоча површине 4.500 м² предвиђена је коришћењем постојећих плоча, уз претходну обраду и додавање одређене количине нових плоча истог квалитета и механичких особина и изгледа као оригиналне. Нове плоче за замену недостајућих и попуцалих плоча обављена је уз сагласност Завода за заштиту споменика културе", рекао је Весић.

Весић је истакао да је вредност радова 80 милиона динара и да је ЈКП "Београд-пут" ангажовано од стране Народне скупштине за обављање овог посла, која је и финансијер. Почетак извођења очекује се у наредних дана, у сависности од временских услова, а рок за извођење је четири месеца.

"Улица Тиршова 10 биће од сада доступна за паркинг места родитељима који доводе децу на лечење у универзетској болници. Укинут је паркинг за државне органе", рекао је Весић.

Шездесет два  места су  била резервисана за државне органе, а само осам паркинг места за оне који доводе децу на лечење.

Реконструисана је  Катанићева улица само за државне органе. Четрдесет два паркинг места смо вратили грађанима, док је само двадесет паркинг места остало за државне органе.

"Мој посао је да будем у контакту са грађанима и да слушам њихове молбе. Свако има право да ми се обрати, уколико има неки проблем, зато сам и кренуо са канцеларијом. Формираћемо и мини бус за клинички центар. Постојаће улаз из клиничког центра од метро станице ка клиничком центру", истиче Весић.

Друштво мора да помогне људима којима треба помоћ. Канцеларија је добра јер тако људи могу да ми говоре о својим проблемима, а ја да им помажем колико могу. Посао државе је да помогне својим грађанима. Српска привреда мора да ради, не сме да буде скраћивања радног времена.

"Не сме бити никаквих прекида рада привреде, јер онда нам стаје економски раст. Вакцинација исто мора да тече.

Крећемо са два пункта у Ушћу и у Галерији.

"На сајам књига могу доћи само вакцинисани и са ПЦР тестом. Нећемо допустити да се Сајам књига не одржи. Људи морају сами да воде рачуна о себи, да поштују епидемиолошке мере и да се вакцинишу", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи