Вести

Весић: Посета Кини је велика победа Србије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, рекао је да је суштина политике на крају да се сведе на то да ли народ има посла или нема, а ове велике инвестиције ће, како каже, омогућити великом броју људи да нађу посао у фабрикама.

Весић је рекао да председник Вучић води такву политику да покушава да равномерно развија све делове Србије.

Суштина политике се на крају сведе на то да ли народ има посла или нема, а ове велике инвестиције омогућиће великом броју људи да нађу посао у фабрикама. Зато је веома важно што ће у Кини бити потписано 11 уговора и то ће бити инвестиције у вредности од три милијарде. Ово све говори о томе да имамо председника који брине о улагањима у нашу земљу и о пословима за нашу привреду, рекао је Весић.

Како каже, данас ће у Кини бити потписан споразум, односно финансирање обилазнице од Остружнице до Бубањ потока, које је како каже, веома важно за Београд.

Потписан је уговор за Икарбус, он је за нас веома важан, посебно што ће производити електричне аутобусе. То је нешто што покушавамо да уведемо као стандард. Он јесте скупљи, али нема загађења ваздуха, а после четири године се потпуно исплате. То ће заиста овој фабрици дати живот, рекао је Весић.

Весић је рекао да ће ова фабрика бити произвођач и извозиће аутобусе.

Сада се показало изузетно важно што председник Вучић има личне добре контакте у међународној заједници. Међународна политика се на крају своди на личне контакте. Вучић захваљујући томе може да обезбеди инвестиције. То су заиста велике инвестиције које се добијају на основу личних контаката. И зато је ова посета била од историјског значаја. Ово је велика победа Србије, и показује да ћемо у блиској будућности остварити оно што је председник Вучић најавио, а то је најбржи привредни раст у Европи, рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Пинк