Вести

Весић: Протеклих седам година доста уложено у Мали Мокри Луг

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић је са сарадницима и волонтерима путем своје покретне канцеларије, посетио општину Звездара и том приликом разговарао са мештанима Малог Мокрог Луга о решавању њихових проблема.

Весић је нагласио да никада није више уложено у Мали Мокри Луг него протеклих седам, осам година што је доказ да су Град Београд и Општина Звездара добро радили свој посао.

Како је рекао, највећи проблем Малог Мокрог Луга је канализација и зато је договорено да се крене у пројектовање секундарне канализације.

"У међувремену радимо завршетак пројектовања Мокролушког колектора. Када то завршимо радићемо канализацију Цветанова ћуприја као што ћемо радити и у Малом Мокром Лугу. Општина ће се бавити реконструкцијом гробља мада је до сада доста посла већ урађено", рекао је Весић.

Весић је додао да је договорено да општина уради ограду око вртића, а Град Београд ће, како је рекао, урадити једно дечје игралиште како би малишани овде имали простор за игру какав имају деца у свим другим деловима града.

"Договорили смо се да општина уради пројекат за реконструкцију Старог млина, а да Град обезбеди средства да се ту направи један омладински културни центар."

"Идеја је да то буде место где ће моћи да се окупљају млади, где ће имати бину и одржавати концерте и организовати друге културне догађаје. Општина ради на реконструкцији месне заједнице која ће постати општински услужни центар. Грађани Малог Мокрог Луга ће ту имати све општинске, градске и многе републичке шалтере тако да неће морати да иду чак до општине Звездара, а ни до града када треба да заврше неке административне послове", рекао је Весић.

Весић је најавио да следеће седмице почиње да се ради стајалиште на Булевару код Нине Кирсанове које иначе прави саобраћајни проблем.

"Причали смо и о томе да се уреди простор око школе, направе тротоари, да се поставе пешачки прелази као и лежећи полицајци. Као што видите на једном састанку смо договорили десетак проблема што је важно за грађане Малог Мокрог Луга, а ја ћу долазити редовно па ћемо видети шта све можемо и у будућности да урадимо", рекао је на крају Весић.

 

 

Град посебну пажњу поклања развоју Миријева

Друга станица на путу покретне канцеларије Весића је било насеље Миријево где су мештани могли да, у разговору са градским секретарима и директорима комуналнх предузећа, укажу на своје проблеме.

Весић је овом приликом подсетио да је Миријево једно од највећих насеља у Београду те да зато заслужује и посебну пажњу Града.

"Данас смо обишли радове на зацевљењу Миријевског потока који представља велики здравствени, комунални и еколошки проблем и то је оно што смо председник Општине и ја обећали грађанима средином године. Град је обезбедио средства у износу од 70 милиона динара што је око 600 хиљада евра и до краја године ће радови бити готови. То значи да неће више бити отворене канализације што је био један од већих проблема", рекао је Весић.

Весић је најавио да ће Општина радити на реконструкцији месне заједнице где ће се направити општински услужни центар као и једна мултифункционална сала за организовање културних догађаја. 

"Град Београд је већ изабрао извођача за пројектовање и изградњу новог вртића у Миријеву који би на пролеће требало да почне да се гради, а градиће се и нова основна школа. Ширимо Улицу Драгослава Срејовића, она се шири до Волгине улице, а наставићемо до Миријева. Исто тако ћемо проширити и Булевар краља Александра. Оно што је најважније је да ће Миријево 2028. године бити завршна станица прве линије метроа што значи да ће грађани Миријева до Жаркова стизати за 24 минута. То ће потпуно  изменити начин живота у Миријеву јер ће грађани бити саобраћајно повезани са читавим градом и тиме показујемо колико нам је Миријево важно", рекао је Весић.

Весић је нагласио да оваква врста разговора најбоље одржава политику Града Београда која мора да буде добра за људе, јер само тако се решавају проблеми грађана.

 

Пети паркић најбољи пример како се Београд мења

У оквиру своје покретне канцеларије Весић је са сарадницима обишао Пети паркић и том приликом нагласио да овај простор на најбољи начин показује како се мењају Звездара и Београд.

Весић  је подсетио да је овај простор 2008. године узурпиран од стране тадашње градске власти и да је тадашњи градоначелник обећао да ће овде направити паркић. 

"Прошло је 13 година и нико није урадио ништа. Ми смо прошле године успели да решимо имовинске проблеме, изградили смо паркић и креирали га заједно са грађанима. Данас је ово место где се окупљају деца, не само из овог дела града. Организовали смо овде позоришну представу за децу јер данас моја покретна канцеларија обилази Звездару,  а данас је и Дан општине. Ово је најбољи пример како заједно можемо да мењамо град и како заједно можемо да допринесемо да Београд буде боље место за живот свих нас. Тако показујемо и како могу да буду боља места за живот и Мали Мокри Луг и Миријево и Лион и сваки други део града", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг