Вести

Весић: Следеће недеље почиње организована вакцинација запослених у услужним делатностима

Вакцинација грађана је приоритет за Град Београд, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је изнео податак да у главном граду проценат пунолетних грађана који су примили прву дозу вакцине износи 38 одсто, а прву и другу дозу више од 25,5 одсто.

''Организација вакцинације се наставља, због чега смо се данас заједно са Привредном комором Србије састали са представницима бранши у којима запослени имају контакт са великим бројем људи, а то су угоститељи, фризери, козметичари, фотографи и друге услужне делатности. Од понедељка почиње вакцинација свих тих људи, убрзано ћемо организовати вакцинацију, а представници са којима смо данас разговарали мотивисаће своје запослене да приме вакцину'', рекао је Весић.

Заменик градоначелника је прецизирао да је проценат вакцинисаног особља у београдским хотелима око 27,5 одсто, а још скоро 27 одсто их је заинтересовано.

''Врло брзо'', навео је Весић, ''доћи ће се до више од 55 одсто вакцинисаног особља у хотелима. Слична ситуација је и у другим браншама, због чега су овакви састанци важни'', додао је Весић.

Осим овог, данас је одржан и редовни састанак са представницима општина на тему вакцинације у руралним деловима града, која се организује захваљујући ангажованости више од педесет мобилних екипа на терену.

''Вакцинација је пут како можемо брзо да дођемо до колективног имунитета и до враћања нормалном животу’’, истакао је Весић.

Весић је подсетио да су Влади Србије предложена четири протокола, која су припремљена заједно са Градским заводом за јавно здравље, а тичу се организације семинара, конгреса, сајмова, концерата, свадби, због чега је важно да се људи из ових бранши вакцинишу како бисмо били спремни за те догађаје.

Весић је захвалио свима на великом стрпљењу и разумевању јер виде напоре државе да изађемо из ове кризе.

 

 

Извор: Танјуг