Вести

Весић: Слушамо проблеме грађана и решавамо их

О свом ангажовању на решавању текућих проблема грађана Београда кроз пројекат "Покретна канцеларија" заменик градоначелника Београда Горан Весић је рекао да је радно и викендом. Одмах после емисије настављамо обилазак београдских општина.

"Данас смо у Батајници. Суштина покретне канцеларије је да разговарамо са људима. Има доста ствари које су урађене и наравно оне које би тек требало да буду урађене. Не могу да се виде сви проблеми једног насеља ако не одете у то насеље и лично видите све проблеме грађана. Ја се бавим локалном политиком и решавам конкретне проблеме", рекао је Весић.

"Ако хоћете да се бавите локалном политиком онда морате да имате и стрпљења да чујете људе, да их саслушате и покушате да решите проблем. Ја немам чаробан штапић и не могу да решим сваки проблем, али ако решавамо проблем по проблем, онда можемо да верујемо да ћемо једног дана и њих решити. Срећан сам јер не постоји место на територији града где ми нешто нисмо урадили. Највише ме нервира када ми неки министар каже како му је тешко, ја се наљутим и кажем да поднесе оставку. Не може нико да се бави тим послом ако нема стрпљења. Ако си изабрао да радиш неки посао, онда се он ради 24 сата. Погледајте нашег председника и колико он проблема реши које неко други није решио. 

 

Канализација велики проблем Београда

"У зависности од дела града, различити су и проблеми грађана. Углавном је то проблем са канализацијом. Канализација из 2/3 Београда иде у Саву и Дунав. Количина отпадних вода која одлази у реке је ненормално велика. То не ради ниједан град у Европи. Зато смо почели да градимо фабрике за прераду отпадних вода. Цео Обреновац ће добити канализацију и фабрику за прераду отпадних вода. Радимо такође и канализацију у Лазаревцу, Барајеву, Младенову, Сопоту и у  делу Гроцке у оквиру програма "Чиста Србија". Остаје нам да изградимо још и батајничку фабрику за прераду отпадних вода.  Надамо се да ћемо у скорије време добити и средства од Европске уније за изградњу. Када то будемо решили онда ће се решити и овај велики проблем канализације у Београду. Нормално је да сви грађани Београда имају исти квалитет живота, било да је реч о центру града или приградским насељима", рекао је Весић.

 

 

Извор: ТВ Хепи