Вести

Весић: СНС неће трпeти терор мањине над већином

Функционер СНС Горан Весић каже да ће напредњаци око Ђурђевдана одлучивати о два важна питања - контрамерама приштинским властима на увођење такси на робу из централне Србије и ванредним парламентарним изборима.

Весић је рекао да је то одлучено јуче на седници највиших страначких органа јер ће до тада председник Србије и лидер СНС Александар Вучић разговарати са лидерима Русије и Кине у Пекингу, као и председницима Француске и Немачке у Берлину.

"До тада ће бити јасно у ком правцу ће ићи развој ситуације у вези са трајним решавањем проблема КиМ. Тако ћемо 6. маја одлучивати о два важна питања - контрамерама, јер је Србија била стрпљива шест месеци, али и да ли ће бити ванредних парламентарних избора", нагласио је Весић.

При одлуци о расписивању избора, како је рекао, неће се водити страначким интересима, већ интересима Србије. Подсећа да странка (СНС) жели изборе јер неће да трпе терор мањине над већином.

"Протести су легитимни, али немојте да бушите земљу. Хајте на изборе да видимо колико ко вреди, али они беже од тога, јер знају да ће проћи као у Лучанима", навео је он.

Весић је позвао грађане да дођу на скуп 19. априла у Београд јер ће то бити, како је истакао, скуп будућности Србије на коме ће председник Александар Вучић поднети извештај грађанима и шта планира за будућност.

"То ће бити другачији скуп од оног који је организовао део опозиције где се скупило 7.000 до 8.000 људи и који је био скуп прошлости, скуп мржње не само према политичким неистомишљеницима већ и према националним мањинама као што су Мађари", рекао је Весић.

Додаје да су напредњаци јуче на проширеном градском, извршном и главном одбору имали више људи него опозиција на протесту, да је било око 7.000 људи и то 5.000 у сали Сава Центра и 2.000 испред.

"Било је више људи у редовима испред Старбакса него што су они скупили на митингу", рекао је он и додао да Србија не сме да стане јер је сувише дуго заостајала током санкција, распада Југославије, да би себи могла да дозволи тај луксуз да се точак развоја земље заустави.

 

Мићко ме је добро "скинуо", Њузовци ме често насмеју

Заменик градоначелника Горан Весић каже да је имитација Мићка Љубичића веома веродостојна и да је критика добродошла, а кад сте јавна личност, додаје, онда треба да је истрпите.

"Мићко ме је добро "скинуо", он је духовит и одличан је имитатор. Знам га одлично и позваћу га ових дана на кафу, јер ми је његова имитација била јако симпатична. Када се бавите јавним послом треба да будете спремни на такве ствари. Често се насмејем на текстове Њуз нета", казао је Весић.

Жао му је, додао је, што неки људи кад желе да буду критични претерују, наводи у том смислу Душана Петричића који је, како каже, "постао зли старац који нас мрзи и његове карикатуре нису карикатуре већ политички памфлети".

"Жао ми је што је тако, јер је талентован карикатуриста. Критика је нормална и кад сте јавна личност онда треба да је истрпите", поновио је.

Мићко је то урадио перфектно, рекао је Весић и у складу с тим поручио:

"Не могу због посла свуда да стигнем, па размишљам да га позовем да ме понегде замени".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк