Вести

Весић: Шолак и Ђилас желе да дођу на власт преко својих медија

Заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да Драган Шолак и Драган Ђилас покушавају да дођу на власт преко својих медија, а не на основу резултата на изборима.

Мрежа политичара и инструментализованих медија, формирана је са циљем да уз помоћ невладиних организација уклони свакога ко представља конкуренцију Јунајтед групи Драгана Шолака и препреку за остваривање екстрапрофита.

Весић је нагласио да је механизам за уништавање конкуренције Јунајтед групе покушај спајања политике и бизниса.

"Ја знам како Јунајтед група ради и како уништава политичку сцену. То је био покушај да грађани не гласају на изборима и да медији одлучују ко ће бити на власти. Имали смо ситуацију да се код 50 кабловских оператера тајкунске телевизије налазе на првом и другом месту. Потпуно су почели да контролишу све медије. Какав год потез да направите имају истоветну хајку. Било да је то уговор Телекома са Теленором или нешто друго и онда опет имате ангажовање институција, лобисте који раде... Овде није у питању само тржишни пораз. Овде је у питању политички пораз јер господин (Драган) Шолак и господин (Драган) Ђилас се не баве само бизнисом већ увезују бизнис и политику", истакао је Весић.

Такво понашање према његовим речима било би незамисливо у свету.

"Ангажују лобисте за нешто што би свуда на свету било забрањено и за шта не бисте могли да се бавите политиком. Замислите само да градоначелник Берлина има своју приватну фирму за продају рекламних секунди и ради са телевизијом чији је власник тај исти град. Имали смо случај са Ђиласом и Студијом Б. Да само један евро прође преко тог посла том човеку би било забрањено да се бави политиком, а да не причам о милионима. То су потпуно двоструки аршини. Покушавају да увежу политику и бизнис. И пошто не успевају то да заврше, пошто наша опозиција нема свој никакав програм, нападају фонтану на Славији, нападају споменик Стефана Немање, нападају метро... Ја нисам чуо да су једну лепу вест о Београду рекли", изјавио је Весић.

Разумљиво је да свако ко се бави политиком дође на власт преко свог програма, а не преко медија, истакао је Весић.

"Ја бих разумео да имате неки свој програм ако се бавите политиком. Да кажу шта би урадили брже или боље, али њихова политика је само негирање онога што се ради, а једино што им остаје је да дођу на власт преко медија", наводи Весић.

 

 

 

Извор: Курир