Вести

Весић: Споменик Немањи показатељ како се Београд мења и напредује

Заменик градоначелника Београда Горан Весић истакао је да му је велика част и задовољство што Београд има споменик уметника и академика Александра Рукавишњикова, као и да је то наставак традиције да споменике у Београду раде велика уметничка имена.

Весић је подсетио да је рекао да му је драго да је Рукавишњиков могао да обиђе споменик и упозна и људе који су дошли да га виде и са којима је поделио импресије.

Београд има уметничка дела светских и наших уметника. Споменик се уклопио и у Трг и у железничку станицу која је иза. На овај начин показујемо како се наш град мења и како напредује. Трг на коме се налази радиле су шпанске архитекте, једни од најбољих у Европи, споменик је радио Рукавишњиков, један од најбољих светских вајара. На тај начин показујемо како је Београд отворен за све уметнике, рекао је Весић.

Како је рекао, кроз Немањину улицу се спајају Храм Светог Саве и споменик Стефану Немањи.

Оно што је пре свега заслуга председника Александра Вучића, јесте да је у једној години Србија завршила Храм Светог Саве, који је почео да се гради 30-тих година прошлог века и добили смо један овакав споменик, рекао је Весић.

Истиче да ово све показује колико су чврсте везе два народа.

Остало је да се уради црпна станица, чекамо да се тестира нова станица и у априлу ћемо демонтирати стару и пустити нову, рекао је Весић.

Додаје да се нада да ће Александар Рукавишњиков урадити још неко дело у Београду.

 

Синоћна журка отежава продужење радног времена

Весић је изразио задовољство тиме што је Тужилаштво одредило притвор тројици одговорних за журку у клубу "Musk machine" на београдском Ташмајдану, на којој је синоћ затечено више од 700 гостију, и поред мера забране рада угоститељских објеката после 20 часова и масовних окупљања.

"Сретан сам и хвала Богу што је Тужилаштво одредило притвор за власника клуба, менаџере, односно за оне који су намерно ширили заразну болест", рекао је Весић.

Заменик градоначелника је оценио да је та журка отежала и свим другим угоститељима, који раде поштујући мере против вируса корона, да им се продужи радно време након 20 часова.

"Када видите овакве слике, то отежава да други угоститељи, који се придржавају мера, раде после 20 сати", наводи Весић и додаје да је, такође, у Скадарлији прошле недеље било неколико случајева кршења радног времена угоститељских објеката.

Весић наводи да не разуме људе који мисле да треба да угрожавајући животе других људи зараде још неки динар радећи након дозвољеног времена, иако је малтене једино у Србији у односу на Европу могуће радити до 20 часова.

"Али, некоме није доста ни то, него мора да прави журку у 23 сата за 700 људи. Не знам како их није срамота", истакао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк