Вести

Весић: У Београду је вакцинисано 189.000 грађана, а ревакцинисано око 36.000 грађана

У Београду је, закључно са јучерашњим даном, вакцинисано 189.000 грађана, а ревакцинисано око 36.000, изјавио је заменик градоначелника Града Београда Горан Весић на Београдском сајму где се и данас, на државни празник Сретење, врши ревакцинација суграђана. 

Весић је навео је да је, осим тога, око 360.000 Београђана пријављено за вакцинацију што значи да је одзив за вакцинацију у главном граду веома добар.

"Веома смо задовољни што су грађани разумели да је вакцина једини начин да се изборимо са корона вирусом", рекао је Весић.

Истакао је да вакцина има довољно да сви грађани буду заштићени и позвао све да се вакцинишу.

Захвалио је свима који раде на пунктовима за вакцинацију - лекарима, медицинским сестрама, људима који уносе податке...

"Град Београд ће наћи начин, као и држава, да се захвали свим тим људима који ће добити додатну новчану надокнаду за ово што су урадили. Данас је државни празник, али ови људи раде. Не празнују, нису отишли ни на Kопаоник, нису са својим породицама, и то и Град Београд и држава треба да препознају и награде", додао је Весић.

 

110.861 позив, 38.460 особа пријављено за вакцинацију

У београдским кол центрима путем којих суграђани старији од 65 година могу добити помоћ око пријаве за вакцинацију против корона вируса и превоз до места где се имунизација врши, закључно с јучерашњим даном остварено је 110.861 позив.

Весић је додао да је посебно поносан на то што је, захваљујући раду кол центара, 38.460 грађана пријављено за вакцинацију, уз њихову сагласност.

"То су старији људи који нису знали да треба да се пријаве или су чекали да их неко пријави из Дома здравља и они не би били вакцинисани да се нисмо организовали и помогли им да буду пријављени", рекао је Весић.

Додао је да је више од 3.900 грађана превезено од места где живе до места где се врши имунизација.

"То су углавном људи који живе у приградским насељима и који не би могли сами да дођу на вакцинацију. Зато смо ангажовали наше општине да превезу свакога ко жели да се вакцинише", рекао је Весић и истакао да у Београду ниједан грађанин не сме да остане без вакцине зато што нема превоз или не зна како да се пријави за вакцинацију.

Весић је нагласио  да вакцина има довољно да сви грађани буду заштићени и позвао све да се вакцинишу.

 

 

Извор: Танјуг