Вести

Весић: У Београду вакцинација на 18 пунктова

У Београду је данас почела масовна вакцинација против корона вируса на укупно 18 пунктова, а један од њих је на Београдском сајму где се на дневном нивоу може вакцинисати више од 1.200 грађана.

Осим на том пункту, вакцинација се врши у свих 17 домова здравља, рекао је заменик градоначелника Горан Весић и позвао све грађане престонице да се вакцинишу јер је то, истиче, начин да победимо корона вирус и вратимо се нормалном животу.

Подсетио је да су јуче у свих 17 београдских општина почели са радом кол-центри, путем којих се суграђанима старијим од 65 година нуди помоћ око пријаве за вакцинацију и превоза до места где се врши вакцинација.

"Наша обавеза је да помогнемо Министарству здравља да сви грађани Београда који желе да се вакцинишу, то и учине. Не смемо да допустимо да неко ко живи у селу удаљеном 10 или 20 километара од места за вакцинацију, не прими вакцину јер није имао превоз", рекао је Весић.

Навео је да се међу запосленима у јавним градским предузећима спроводи анкета и праве спискови за вакцинацију.

"Имамо више од 30.000 запослених у нашој управи и правимо наше спискове за вакцинацију. Захваљујући Влади Србије запослени у комуналним предузећима су такође један од приоритета", рекао је Весић.

Додао је да Град на тај начин даје свој допринос како би се што више људи вакцинисало и још једном позвао све грађане да се вакцинишу.

"Поносан сам што је Београд данас град у коме се ради до 20 сати, што није случај у многим градовима Европе, као и на то што је Београд међу европским градовима у којима се вакцинише највише људи што показује да наша држава, која није најбогатија, уме боље да се организује од многих богатијих земаља и заштити своје грађане", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг