Вести

Весић: У наредном периоду улагање у пољопривреду и инфраструктуру

Заменик градоначелника Београда Горан Весић својом покретном канцеларијом обишао је Велико Село и Сланце, где је са мештанима разговарао о инфраструктурним радовима, плановима и иницијативама за оно што би било потребно додатно да се уради у овим палилулским насељима. Заједно са Весићем, са грађанима су разговарали и представници Града Београда, градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић и в.д. секретара за пољопривреду Саво Павичић, те представници комуналних предузећа.

Весић је овај крај оценио као пољопривредну драгоценост јер људи снабдевају град поврћем, прецизирајући да је Град Београд последњих неколико година бесповратно дао 24 пластеника мештанима Великог Села и око 40 за Сланце.

"Следеће године наше инвестиције у пољопривреду биће скоро три стотине милиона динара, тако да ћемо да наставимо да помажемо пољопривреднике", рекао је Весић, подсећајући да су те субвенције 2012. године износиле свега дванаест милиона динара.

Тренутно се обнавља и школски објекат, предстоји и обнављање дворишта у склопу школе, а Весић је за почетак децембра најавио и реконструкцију пута од Сланаца преко Великог Села до Вишњичке бање, дугачког четири километра.

"На захтев грађана урадићемо неколико надстрешница на аутобуским стајалиштима, биће замењене канте и постављене ђубријере. Договорили смо се и да се објекат у доста лошем стању који је под заштитом државе Стара механа обнови. Општина ће урадити пројекат заједно са Заводом за заштиту споменика, а град ће инвестирати како би ту били  вртић, библиотека и још неки садржаји којих овде нема. На пролеће почиње гасификација Великог Села, а овде се гради и највећа фабрика за прераду отпадних вода, која покрива око милион и по људи и чија је вредност у првој фази 300 милиона евра и у другој више од 500 милиона евра. У оквиру пројекта изградње фабрике биће урађена и канализација", рекао је Весић.

Акценат у наредном периоду јесте улагање у пољопривреду, али и инвестиције у путну и сву другу инфраструктуру како би живот људи био квалитетнији.

"Покретна канцеларија томе и служи: да чујемо људе и да проблеме заједнички решавамо. Добра политика је само она која је добра за људе и ако је у сваком месту у Београду данас боље него јуче и ако ће сутра бити боље него данас. То је права политика која људе интересује", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг