Вести

Весић: У Шапцу је победила демократија

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је да ће нова скупштинска већина у Скупштини града Шабац бити конституисана до краја ове недеље, највероватније у среду.

"Градска изборна комисија Шапца утврдила је коначне изборне резултате и донела одлуку о додели одборничких мандата. Изборна листа Александар Вучић - За нашу децу освојила је 37 мандата и 12 хиљада гласова више од листе Драгана Ђиласа, Душана Петровића и Тање Фајон. То је апсолутна већина одборника и СНС може сама да фомира власт, са коалиционим партнерима који су добили одборнике и на прошлим изборима", рекао је Весић.

Весић је најавио да ће конститутивна седница градске скупштине Шапца бити одржана до краја ове недеље, највероватније у среду.

"У Шапцу је победила демократија. Избори су коначно завршени и овај град је коначно ослобођен терора Драгана Ђиласа и Душана Петровића. Скоро четири месеца трајали су покушаји Ђиласа и Петровића да изиграју демократију, да опструисањем изборног процеса и поништавањем избора на појединим бирачким местима избегну одлазак са власти. Скоро четири месеца Ђилас и Петровић бежали су од сурове истине да су на изборима које су сами организовали и спровели освојили скоро 12 хиљада гласова мање од Српске напредне странке. Није помогла ни подршка Тање Фајон која их је очигледно уверавала да ће остати на власти иако имају 12 хиљада гласова и 15 одборника мање", навео је Весић.

Весић је оценио да је после четири месеца опструкције демократских процеса време "да Тања Фајон, Драган Ђилас, Душан Петровић и Небојша Зеленовић науче да се у Србији власт добија и губи на изборима".

"И да о томе ко ће бити на власти одлучује број гласова а не Ђиласови милиони, тајкунски медији и кога воли и подржава Тања Фајон. Све њих у Шапцу победили су грађани који су упорно и стрпљиво излазили на изборе и сваки пут још убедљивије гласали за СНС. Шабац је добио власт коју су грађанке и грађани изабрали", рекао је Весић.

 

Не планира се карантин или забрана кретања у Београду

Весић је изјавио да се у овом тренутку не планира увођење карантина, као ни забрана кретања у Београду због епидемије ковида-19.

"Довољно је да се поштују постојеће мере, да се носе маске у затвореном простору, да се држи социјална дистанца и да нема јавних окупљања, да се не одржавају журке и прославе не само после 23 сата већ и раније. Будемо ли поштовали све садашње мере успећемо да останемо међу европским земљама са најмање заражених", рекао је Весић.

Весић је рекао да привреда мора да ради и да радна места морају да се сачувају.

"Привреда ће радити и наша Влада улаже велики напор да се одржи привредна активност. Школе и вртићи морају да раде. Живот мора да се одвија. Морамо да научимо да живимо са короном. Наравно, јавно здравље мора да буде сачувано и зато се мере поштују, али живот мора да иде својим током", поручио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи