Вести

Весић: Улажемо у све делове града како би постали боље место за живот

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је својом покретном канцеларијом обреновачка насеља Стублине и Трстеницу и заједно са представницима града, општине и јавних предузећа разговарао с грађанима. Весић је још једном истакао значај тога да чује мишљење, али и проблеме људи, како би био у контакту са њима и помогао у решавању.   

"У Стублинама је доста тога урађено, водовод, фасада школе, централно грејање за сеоски дом, асфалтиран је пут за Јадране и део кружног пута, као и око километар некатегорисаних путева, али наравно увек може још. Договорили смо се да решимо проблематичан улаз у вртић "Звончица", затим да се семафор у центру села постави до краја године, да наставимо асфалтирање кружног пута са "лежећим полицајцима" код Коша, а у Дубрави већ у наредних неколико недеља почећемо уређење пута. Договорили смо се и да се настави сређивање атарских путева и генерално, направили смо добар план шта може да се уради у наредном периоду", навео је Весић. 

Кад је реч о Трстеници, Весић је прецизирао да је у току тендер Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда за извођача радова на водоводу, како би следеће године почела изградња. 

"Након овог места, свака кућа на територији Обреновца имаће воду. У школи је урађено централно грејање, урађена је и капела, ради се пут Трстеница – Грабовац, а почетком следеће године радиће се и централни пут до трафоа и ускоро некатегорисани пут за Јевтиће. Дакле, и за ово насеље имамо добар план како би и оно било боље место за живот", навео је Весић.

Весић је подсетио и да је Обреновац ушао у пројекат "Чиста Србија", те да почиње изградња канализације. 

Весић је навео пример да су овакви састанци веома важни јер могу да се чују и мањи проблеми који су знатно лакше решиви. Навео је пример једне мештанке која продаје на локалној пијаци и која је замолила да се постави "плексиглас" како би се продавци заштитили од ветра. Такође, након молбе представника локалних културно-уметничких друштава обезбедиће се донације за набавку дела ношње.

"Ово је начин да се боље разумемо и да улажемо у све делове града, како би постали боље место за живот", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг