Вести

Весић: Вакцинација да се спроведе до краја, а да привреда ради

Заменик градоначелника Београда Горан Весић потврдио је после седнице Кризног штаба да нема нових мера, већ да се инсистира на поштовању постојећих и вакцинацији становништва против корона вируса.

Истакао је да је вакцинација једини пут да се изађе из ове кризе и захвалио се премијерки Србије на том ставу, јер je то став Града Београда од почетка кризе.

"Важно је да се вакцинација спроведе до краја, а да привреда ради. Сматрамо да рестриктивне мере не би дале резултат. Морамо да водимо рачуна да ова криза није само здравствена већ и друштвена, односно економска и социјална. Такође морамо да водимо рачуна и о менталном здрављу становништва, јер пандемија и сувише дуго траје", истакао је Весић.

Весић је од четвртка најавио нову кампању Града Београда за вакцинацију.

"Поново се отварају вакцинални центри у шопинг-моловима Ушће и Галерија. Волонтерски центри ће позивати старије суграђане да приме трећу дозу вакцине. Биће им поново омогућен превоз до вакциналних пунктова, како је било организовано и током прве и друге дозе", навео је Весић.

Весић је подсетио да су општине Стари град, Врачар и Савски венац прве три општине у Србији по проценту вакцинисаних.

"Стари град има око 80 процената вакцинисаних, Савски венац 78 одсто и Врачар 73 одсто. Београду је потребно још око 200.000 вакцинисаних, односно милион грађана да би смо били сигурни. До јучерашњег дана у престоници је једну дозу примило 810.802 грађана, што је 58.45 одсто укупне пунолетне популације, док је ревакцину примило њих 56.3 одсто. Очекујем да у току сутрашњег дана пређемо 800.000 ревакцинисаних грађана. Трећу дозу у престоници је примило 189.611 наших суграђана, што је близу 14 одсто пунолетног становништва", прецизирао је Весић.

Весић је позвао грађане Београда да се такође вакцинишу против сезонског грипа.

"У свим домовима здравља у Београду креће вакцинација против сезонског грипа. Подсећам на став лекара да је опасно ако се споје сезонски грип и вирус корона. Индивидуална одговорност је кључна после две године пандемије", закључио је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести