Вести

Весић: Вакцинација је једини пут да се изађе из пандемије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић отворили су нови вакцинални пунт против ковида-19 у Тржном центру "Рајићева".

Догађају су присуствовали председник општине Стари град Радослав Марјановић, који је примио трећу дозу вакцине, и директорка Дома здравља "Стари град" др Весна Књегињић.

Весић је истакао да је захваљујући подршци лекара и медицинских сестара из Дома здравља "Стари град" и љубазности власника Тржног центра "Рајићева" отворен још један вакцинални пункт.

"Стратегија Града је да се људи вакцинишу тамо где живе, раде или на местима где бораве. Неопходно је да људи имају могућност вакцинације на оваквим и сличним местима. Наставићемо са отварањем пунктова и већ следеће седмице отварамо пункт у Робној кући "Икеа", а затим и у Тржном центру "Стадион" и "Бео-шопинг молу"", истакао је Весић и најавио отварање додатних пунктова по граду у сарадњи са Министарством здравља.

Весић је прецизирао да је у Београду прву дозу примило 61,58 одсто грађана, другу 58,88 одсто, док је трећу дозу примило више од 375.000 пунолетних грађана престонице или 27,11 одсто.

"То није довољно. Да бисмо стекли колективни имунитет у Београду, потребно је да се вакцинише још 150.000 до 200.000 људи након чега бисмо имали преко 80 одсто вакцинисаног становништва. Тада бисмо могли да размишљамо и о укидању мера" рекао је Весић.

Весић је позвао грађане да искористе прилику која им је омогућена јер, како је истакао, вакцинација је једини и прави пут да се изађе из пандемије.

"Међу хоспитализованим пацијентима је 90 одсто невакцинисаних, док је тај проценат и већи код смртних случајева. Или ћемо се сви вакцинисати, или ћемо се заразити. Сматрам да је много боља прва опција којом штитимо своје и здравље других људи", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг