Вести

Весић: Власници Нова С да се ограде од псовања мајке председнику Вучићу

Данас сам упутио протестно писмо руководству инвестиционог фонда "BC Partners" из Велике Британије, власницима "United Group", у чијем саставу послује ТВ канал Нова С, због дивљачког вређања мајке председника Републике Србије Александра Вучића у емисији "Добар, лош, зао" аутора Марка Видојковића и Ненада Кулачина. 

Затражио сам да руководство "BC Partners" санкционише нецивилизовано поступање њихових запослених на исти начин као што би то учинили у Великој Британији и у сваком демократском друштву у Европи. 

Не смем ни да замислим како би се провео било који аутор на некој телевизији у Великој Британији да опсује мајку било ком грађанину ове земље у програму уживо, а камоли британском премијеру. 

Менаџмент телевизије би се моментално оградио од његових поступака и извинио јавности због гадости којима је изложио своје гледаоце, а посебно децу која су без икаквих рестрикција могли да гледају такав програм. А колеге таквих "аутора" искључили би их сами из редакције не желећи да деле радни простор са таквим простацима који блате једну часну и угледну професију каква је новинарска.

Исту реакцију очекујем и од Инвестиционог фонда "BC Partners" који је, као и сваки страни инвеститор, добродошао да улаже у Србију и да овде донесе део западних пословних вредности које су потребне нашем друштву и економији, али које сигурно не подразумевају псовање мајке председнику земље у којој послује.

У демократском друштву какво је Србија, различито мишљење увек је добродошло, али изливи примитивизма и псовање мајке било ком грађанину наше земље у програму уживо, а камоли њеном председнику, не може да буде прихватљиво и мора најстроже да буде осуђено од целокупне јавности, ако се искрено залажемо за изградњу демократског друштва у којем ће друштвени дијалог и елементарна пристојност у јавном дискурсу бити промовисане као суштинске вредности за које се залажу сви кључни актери нашег јавног живота.

 

 

 

Извор: Танјуг