Вести

Весић: Вучић се борио лавовски, изборио добар споразум за Србију

Председник Србије, Александар Вучић, се за Косово и Метохију борио патриотски и лавовски, није попустио под притисцима и уценама, одбио је да потпише независност Косова и изборио добар споразум за Србију, оценио је заменик градоначелника Београда, Горан Весић.

Весић је рекао да је Вучић данас у Вашингтону, у Белој кући, разговарао с председником САД Доналдом Трампом и потписао билатерални споразум са САД којим је обезбеђена економска будућност Србије и региона.

"Вучић је донео нашој земљи споразум који штити интересе Србије и обезбеђује економску будућност Србије. Вучић је данас постигао један од најбољих међународних споразума у историји Србије и показао да је један од највећих српских државника у нашој модернијој историји", рекао је Весић.

Весић је истакао да је данашњи споразум је победа Србије и први позитиван међународни споразум о КиМ после дуже од једног века српских пораза и повлачења.

"Вучићев углед у међународној заједници тако је велики да је само захваљујући томе успео да се данас о КиМ разговара у Белој кући која је центар светске политике. Да се уважавају српски интереси и да се чују наши аргументи", рекао је Весић.

Весић је нагласио колико је данас велики успех постигао Вучић довољно је да замислимо "да ли је ово било могуће док су Србијом владали Тадић, Јеремић и Ђилас?"

"Тада са Србијом нико није разговарао, нико није хтео да нас чује, а они нису могли да се виде ни са портиром у Белој кући", додао је Весић и закључио да је данас велики дан за Србију и регион.

 

 

 

Извор: Танјуг