Вести

Весић: За уређење простора скоро 16 милиона динара

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је новоотворено дечје игралиште на Булевару Зорана Ђинђића и у оквиру обележавања "Дечје недеље" присуствовао манифестацији организованој за децу Новог Београда. Догађају су присуствовали заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, члан Градског већа Стево Марушић, градска секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић, подсекретарка за културу Гордана Гонцић, директор ЈКП "Зеленило – Београд" Слободан Станојевић и глумац и директор Установе културе "Вук Караџић" Светислав Гонцић.

Весић је истакао да је изградња овог дечјег игралишта била веома значајна за све становнике Блока 21.

"Када смо пре неколико година усвојили нови Статут града и доносили Закон о главном граду, ми смо овакве међублоковске површине које никоме нису припадале преузели, ставили у надлежност Града и општина и сада можемо да их уређујемо. Неколико пута сам разговарао са грађанима овог блока, тако да радимо на томе да добију нове лифтове и да се зграде уреде, јер у овом блоку живи скоро 10.000 људи. Један од захтева био је да се уреди дечје игралиште. JКП "Зеленило – Београд" уредило је два дечја игралишта, за шта смо издвојили скоро 16 милиона динара, односно око 130.000 евра, и данас је овај простор пун деце. Ту је и простор намењен старијима који је сада диван кутак у коме ће људи моћи да уживају и имају бољи комфор живота", рекао је Весић, подсетивши да је у овом делу Београда, како би се смањиле гужве, уређено и паркирање са зонирањем.

Весић је најавио да ће се са уређењем блокова наставити и у будућем периоду.

"Политика Града је да у сваком делу Београда имамо исти комфор, а то значи дечја игралишта, уређене улазе, могућност да људи могу да се одморе, да у близини имате вртић и школу. То желимо да постигнемо у сваком делу Београда, без обзира на то да ли се ради о Новом Београду, Теразијама, Арнајеву или било ком другом делу града. Нема већег задовољства него када видите децу како уживају јер то значи да сте урадили праву ствар", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг