Вести

Весић: Земљиште у Лисичјем потоку продато за 206 милиона динара

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић изјавио је да је грађевинско земљиште у јавној својини Града Београда продато за 206 милиона динара на јавним надметањима која су одржана у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

"Инвеститори су се надметали за две локације у просторној целини "Лисичји поток" на општини Савски венац. Земљиште површине 1.741 квадратних метара у Улици Диане Будисављевић продато је инвеститору по цени од 151 милион динара, док је друга локација површине 1.087 квадратних метара у Улици Александра Тирнанића Тиркета продата по цени од 55 милиона динара", прецизирао је Весић.

Према планском документу, додао је, обе локације се налазе у површинама за становање са делатностима, где су планиране зграде високог стандарда становања типа ретке изграђености са већим бројем станова.

"Поред прихода од продатог земљишта, инвеститорима ће у поступку прибављања грађевинске дозволе, а у складу са законом и градским одлукама, бити обрачунат допринос за уређивање грађевинског земљишта, што ће бити додатни приход у буџету Града", нагласио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг