Вести

Вучевић: До успеха се стиже знањем и радом

Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, говорио је у новогодишњем интервјуу о резултатима свог рада, плановима, односу са председником Александром Вучићем, политичкој ситуацији, о тешким тренуцима које је провео борећи се са короном и открио је како је победио опаки вирус.

- Строго сам се придржавао прописане терапије и савета лекара.

* Шта сматрате највећим успехом на месту градоначелника Новог Сада?

- Успех су фабрике које смо отворили после 40 година, незапосленост испод 6 одсто, новоизграђени и реновирани вртићи, школе, здравствене установе, сваки километар инфраструктуре, коначно завршен Жежељев мост и две европске титуле, престоница младих и културе. Нови Сад је доказ да се до успеха стиже знањем и радом.

* Ко су ваши узори у политици?

- Када то питате потпредседника странке која је освојила историјских 60 одсто на изборима и чији председник је доминантна политичка личност не само у Србији, онда се намеће логичан одговор. Србија је економски првак Европе, фактор стабилности региона, истрајава на очувању националних интереса и гради свој српски сан. И ја гледам и учим, и имам ту срећу да сам део тима председника Вучића без којег ништа не би било тако.

* Колико често се чујете са Вучићем?

- Често, а током епидемиолошке кризе готово свакодневно.

* Део опозиције сматра да ће Вучић изгубити наредне председничке изборе, како то коментаришете и шта мислите ко ће бити њихов кандидат?

- Док се ми боримо за животе, они се боре за фотеље. Комбинују, калкулишу, праве колоне. Напета је ту борба за лидера. Тешко се одлучити између истрошених политичара, прелетачица и прелетача, превараната, оних што носе мантије и оних што ревере „ките“ значкама страних тајних служби. Нису они дорасли СНС-у.

* Како ћете прославити празнике?

- Код куће, у кругу породице. У новогодишњој ноћи ћу обићи дежурне службе, а планирам да за Божић одем на литургију.

* Имате ли хоби?

- Ја сам спортски риболовац и трудим се да, кад год ми то обавезе дозволе, одем у природу на пецање. Често ми друштво прави млађи син Данило.

* Долази нам година великог оптимизма. Шта бисте пожелели грађанима?

- Здравље, пре свега. Да се радују животу. Да увек верују да ће бити боље и да верују у своју државу. Долази нам година великог рада и оптимизма.

 

 

 

Извор: Ало