Вести

Вучевић: Фабрика Лианбо плод озбиљног рада и јасне стратегије

У новосадском приградском насељу Каћ свечано је пуштена у рад прва фабрика компаније Лианбо, а отварању је присуствовао министар одбране Милош Вучевић који је том приликом рекао да је Лианбо једна озбиљна, светски позната компанија која ће у Каћу имати 120 машина.

Министар Вучевић додао је и да ће Србија наставити да негује челично пријатељство Србије и Кине.

"Ово није ствар која се сваки дан дешава, то је плод озбиљног рада и јасне стратегије. Мени је најдраже што сам чуо од првих упослених људи да су задовољни, а ми наравно очекујемо да број српских запослених радника расте и да плате буду добре. Ово је град после Београда са највећим просеком зараде и верујем да ће Лианбо ту бити конкурентан", рекао је министар Вучевић.

 

Влада ће бити формирана у законском року

Министар Вучевић изјавио је да ће Влада бити формирана у законском року.

Министар Вучевић је додао да је законодавац оставио 90 дана за формирање Владе од конституисања Скупштине.

"Многе околности утичу на овај процес, пре свега питање Косова и Метохије које нам виси над главом. Питање придруживања такозваног Косова Савету Европе будући да нам се овог пролећа десила и прича око предлога резолуције скупштине Уједињених нација, што је одузело огромне капацитете извршне власти. Уз то имамо отворен политички дијалог између парламентарних странака, како позиционих, тако и опозиционих", рекао је министар Вучевић.

На питање  о будућим министрима, министар Вучевић је рекао да ће представити цео кабинет, а не говорити о појединцима.

"За сада је уписано само једно име, име мандатара. Не би било фер да некога поменем или не поменем, можда некога ко не очекује да ће бити ту. Сва имена ће бити јединствено објављена", закључио је министар Вучевић.

Министар Вучевић је додао и да ће у наредним данима најавити шта је идеја Ускршњег сабора јер Србију очекује изазован мај.

 

 

 

Извор: Танјуг