Вести

Вучевић: Грађани задовољни, досад у Новом Саду вакцинисано 45.000 људи

Вакцинација грађана у Новом Саду настављена је и током празника, а Халу 1 на Новосадском сајму посетио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је рекао да је задовољан током којим се одвија имунизација грађана Новог Сада и Војводине, да су медицински тимови одлично организовани, а захвалио је и Новосађанима на одговорности и дисциплини.

"Захваљујем лекарима, медицинским сестрама и волонтерима што раде и за време празника. Захваљујући вакцинацији брже и са мање жртава победићемо корону", рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да је до сада у Новом Саду вакцинисано 45.000 људи, а 17.000 их је ревакцинисано.

Поносан је, како је рекао, на то што је Србија друга у Европи по броју вакцинисаних, у односу на број становника и додаје да је најава куповине нове количине вакцина гарант је даљег успешног пута Србије.

"Честитам државном руководству и председнику на томе како су извели цео процес око набавке вакцина и саме имунизације", нагласио је Вучевић.

Вучевић је позвао суграђане који се нису до сада пријавили за вакцинацију да то ураде преко портала еУправа.

"Циљ нам је да се што пре вратимо у нормалан живот, међутим расте број оболелих и оних који иду на болничко лечење. То значи да су се људи опустили, а и даље морамо бити веома опрезни и стрпљиви", рекао је градоначелник.

Навео је да се у Новом Саду константно контролишу угоститељски објекти, те да се предузимају адекватне мере, а све то у координацији са државним кризним штабом и у циљу стабилизације ситуације.

 

 

 

Извор: Танјуг