Вести

Вучевић: Изградња новог новосадског моста креће до краја године

У Градској кући у Новом Саду, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, састали су се са кинеским партнерима из Kомпаније "CRBC", који су представили два идејна решења за четврти мост у Новом Саду.

Kако је рекао Вучевић, сада су неколико корака ближи изградњи моста са обилазницом, што је вишедеценијска жеља многих генерација у Новом Саду.

"Разговарали смо о неколико могућих техничких и визуелних решења за четврти мост, којем ће Новосађани дати име. Ми смо узели још један кратак период да са стручњацима са Факултета техничких наука дамо наше мишљење око архитектонског решења, а тада бисмо ужурбаном динамиком наставили све припремне радње како би изградња почела, можда већ и до краја године", рекао је Вучевић.

"Ја сам веома захвалан кинеским сарадницима, као и на подршци Владе Србије и председника Србије Александра Вучића", рекао је Вучевић.

Изградња обилазнице око Новог Сада, са мостом преко Дунава, значајна је јер ће растеретити саобраћај у граду, али је битна и за цео регион, јер се она надовезује на Фрушкогорски коридор чија изградња ускоро почиње.

 

 

Извор: Танјуг