Вести

Вучевић: Јачамо везе са Бијељином

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Бијељину и састао се са Љубишом Петровићем, градоначелником тог града, другог по величини у Републици Српској.

То је био први протоколарни састанак од како је нови градоначелник Бијељине постављен, а саговорници су разговарали о наставку и продубљивању сарадње два пријатељска града.

Вучевић је рекао да је доминирала тема о значају изградње ауто-пута Рача – Бијељина, у чему ће финансијски учествовати Србија, што је претходно и најавио председник Вучић, а ове године почиње и изградња Фрушкогорског коридора.

Вучевић је навео да ћемо реализацијом тих важних инфраструктурних пројеката имати потпуно спојен ауто-пут од Семберије до Новог Сада што ће неупоредиво олакшати путовање за све грађане.

Разговарало се и о гасификацији Бијељине, култури, спорту, пандемији и свим њеним последицама и утицају на свакодневицу, а Вучевић је рекао да је поносан на то што Нови Сад чува и негује искрено пријатељство са Бијељином, те да се нада наставку успешне сарадње.

"Жељно очекујемо реализацију конкретних пројеката којима ћемо Семберију и Српску Атину још више приближити, а делегацију овог града ускоро очекујемо код нас како бисмо наставили са разменом идеја и искустава", истакао је Вучевић и пожелео градоначелнику Петровићу успешан мандат.



 

 

Извор: Танјуг