Вести

Вучевић: На правој страни смо, на страни правде и истине

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић, након седнице Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, где је изгласана резолуција о Сребреници, уживо из Владе Србије, разговарао је о свим важним темама које окупирају нацију.

"Резолуција има легалитет, али нема легитимитет. Она суштински нема подршку. Апсолутно нема већину. Један осећај поноса је да смо као држава која није велика успели да покажемо да је већински део света слободарски. Показали смо да кад имате истину на својој страни, истина је јача од неправде. Ово је била битка Давид против Голијата. Из Вучићеве енергије се сви покрећемо. Република Српска зна да је Србија уз њу. Охрабре се и Срби у Црној Гори да кажу своје мишљење. Ми нисмо свесни овог отпора који је Србија пружила уз подршку већинског дела света. Неки покушавају да оперу себе након гласања. Имамо историјску и политичку обавезу да не заборавимо пријатељство држава које су гласале против или биле уздржане. Говор представнице Никарагве је за уџбенике. Сад је битно да српски народ не поклекне, него горе главе и у нове победе", истакао је председник Вучевић.

"На правој страни смо, на страни правде и истине. Кад то имате, све можете. Мађарска је од данас уписана златним словима. Оно што је она урадила је, не за поштовање, већ за дивљење. То је држава која је чланица Европске уније и НАТО. Она је смогла снаге да каже да је ово неправда. Свака част Грцима и кипарским Грцима. Мени је највише криво што је Иран гласао. Моје порекло је од Куча, из Црне Горе. Нисам изненађен јер сам знао да ту суштински нема никаквих промена. Црна Гора има право да доноси своје одлуке. Проценили су да тако штите своје националне интересе", рекао је председник Вучевић у даху, а потом се осврнуо и на историјске чињенице које нико не може да оповргне. 

"Ми смо проглашени за неког ко угрожава стабилност. Ми? Па, ви нама одузимате део територије. Највећи број осуђених у Хагу су припадници српског народа. Изгубили смо вековне етничке просторе. Протерани, санкционисани, окупирана територија на Косову и Метохији. Не знам каква је катарза потребна како би се ми показали као пријатељски народ. Србија до 2012. године би направила неки амандман, а неки лидерчић би рекао да је заправо добро да се та резолуција усвоји. Погледајте колико држава сме да каже "не" и колико држава сме у брк да им каже шта је истина. Мексико је био уцењен на најгори могући начин. Уцењивали су их да ће им одузети фабрике и инвестиције. Ми морамо да будемо свесни да се свет мења и да истина долази на видело. Колико год да потискујете и уништавате, истина угледа светлост дана", поручио је председник Вучевић и истакао колико су нам добри односи са Кином значајни.

"Потез Кине је резултат оне важне посете председника Сија Београду. Наш однос са Кином је већи од стратешког партнерства. Зато је Народна република Кина данас имала сјајан наступ и гласала против. Да не заборавимо и Руску Федерацију. Капа доле и Белорусији. Ми смо уводили неке пакете санкција према њима. Капа доле и Словацима и Грцима", рекао је председник Вучевић.

"Политичка судбина Александра Вучића је у рукама грађана Србије. На нама је да чувамо нашу државу и институције. Грађани морају да буду уз своју државу и свог представника. Да, он се замерио, али има велику подршку Срба", објаснио је председник Вучевић.

"Има неких који су пијуни у рукама неких амбасада или иностраних организација, а има и оних који идеолошки верују у то што раде. То је феноменолошко питање. Како је могуће да неко ко би требало да је припадник овог народа, да има такав аутошовинизам. То је присутно у такозваној лажној елити. Они су сами себе назвали елитом. Имају читав један континуитет историјског кретања с тим ставовима. Након комунизма су брзо прешли у неке демократске жуто-либералне кругове, да би сада прешли у зелену нијансу. Они мењају боје као семафор, црвено, жуто, зелено. Не воле Србију, презиру српску цркву, гаде се свега српског, мрзе сваког снажног лидера ког Србија може да има. Срби воле да имају снажног лидера", закључује председник Вучевић.

Председник Вучевић пружио је снажну подршку председнику Републике Србије Александру Вучићу.

"Слога биће пораз врагу! Увек слободни и никада поражени! Подршка председнику Вучићу у беспоштедној борби за наш народ и државу! Нека живе Србија и Српска у вечност", написао је председник Вучевић, наглашавајући важност јединства и борбе за националне интересе.

 

 

Извор: Информер