Вести

Вучевић: Напредак радова на ревитализацији градског језгра Новог Сада

Радови на потезу од Позоришног трга и Успенске цркве до Градске куће биће окончани до краја новембра и ово ће постати један од најлепших делова Новог Сада, рекао је данас градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је са сарадницима обишао радове на ревитализацији који се увелико изводе на уређењу градског језгра Новог Сада.

Радови у првој фази реализације обухватају Позоришни трг, Успенску улицу и део пролаза између Српског народног позоришта и ТЦ "Аполо" а вредност инвестиције је 378 милиона динара.

"Радови на уређењу овог дела центра града, на овом можда најбоље организованом градском градилишту, одвијају се без престанка. Радови на потезу од Позоришног трга и Успенске цркве до Градске куће ће бити окончани до краја новембра и ово ће постати један од најлепших делова нашег града", рекао је Вучевић.

Додао је да ће овај део центра служити на понос Новосађана, и да више нико неће имати проблема да прође Позоришним тргом.

"Настављамо да улажемо у Нови Сад, да стварамо бољи, јачи, развијени и богатији град", поручио је Вучевић.

Додао је да се изводе радови на реконструкцији фасаде и декоративног осветљења Српског народног позоришта, што финансира Покрајинска влада, док Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада финансира партерно уређење и постављање ограде око Успенске цркве.

Наводи да су на Позоришном тргу, односно платоу испред СНП-а у току су завршни радови на изградњи фонтане, као и да је планирано да се засади 25 нових стабала и 708 комада жбунастих биљака.

Истиче се да ће од укупно 8.110 квадратних метара површине која се сада реконструише, зеленило заузимати трећину, односно 2.714 метара.

 

 

Извор: Танјуг