Вести

Вучевић: Не признајем судство које је независно од свог народа и своје државе

Милош Вучевић, који се нашао на мети критика након саопштења у којем се јавно запитао да ли судије, које су ослободиле бившег минситра Предрага Бубала, раде за народ или за лопове, каже да чврсто стоји иза сваке своје речи. Вучевић истиче да је поносан и почаствован што га нападају, јер је то доказ колико их је истина заболела.

"И поред свих ових бруталних напада, ни за јоту нећу да одступим ни од једне речи коју сам изговорио, јер сам само пренео оно што грађани Србије и сами знају да се дешава претходних година", каже Вучевић.

"Кажу да не признајем независно судство и то је тачно, не признајем судство које је независно од свог народа и од своје државе", додао је он.

Вучевић каже да једноставно више није могао да ћути, ни као правник, ни као грађанин Србије.

"Очигледно је да у Србији право и правда нису исто. Јер, тешко да је случајно што је судија Данко Лаушевић који је ослободио Бубала исти онај који је својевремено донео ослобађајућу пресуду у случају познатом као "кофер", тако да је испало да је кофер дошао с неба и нестао на небу. Тешко да је случајно што је адвокат Бубала Владимир Гајић члан председништва странке Вука Јеремића", рекао је Вучевић.

Он додаје да је тешко да је случајно што је бивши судија Владимир Вучинић који је вратио пасош власнику "Делте" Мирославу Мишковићу, сада такође у врху Јеремићеве странке.

"Изгледа да независност судства не важи за неке спољне центре моћи и домаће тајкуне, а управо би од њих требало да буде независно, а не од народа", рекао је Вучевић.

Он је додао да се не плаши последица.

"Могу да ми прете, да ме туже, да ме хапсе, да ме осуде, али неко мора да кеже истину у Србији, а то је да постоји очигледна спрега тајкуна и правосуђа. Знам да их истина највише боли, и зато су скочили као опарени, али понављам - ја стојим иза сваке своје речи'', закључио је Вучевић.

 

 

 

 

извор: Танјуг