Вести

Вучевић: Недостаци базена у Спенсу биће отклоњени о трошку извођача

Сви недостаци у реконструкцији базена у Спенсу биће отклоњени о трошку извођача радова, поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић истиче да сви спорни радови морају да се понове, као и да нема привремених решења, нити компромиса.

"Управа за имовину је добила од кабинета градоначелника мишљење стручне комисије, која је анализирала стање базена након реконструкције, и већ је издала писмени налог извођачу радова, да у складу са тим мишљењем и новим пројектом о санацији, који ће у року од 30 дана урадити референтна научна установа, отклони све недостатке о свом трошку", рекао је Вучевић.

Вучевић је одржао конференцију за новинаре у Градској кући, којој је присуствовао и шеф катедре за хидротехнику и геодезију Факултета техничких наука професор Срђан Колаковић, предводник осмочлане комисије стручњака која је формирана као независно тело како би били утврђени пропусти током реконструкције олимпијског базена у Спенсу.

Према речима градоначелника, Спенс ће ангажовати стручну научну установу и за надзор санације која ће уследити, а извођач је писмено потврдио да ће безусловно прихватити све обавезе и трошкове.

"Мишљење комисије ћемо упутити и Градском јавном правобранилаштву да утврди да ли је потребно покренути правне поступке против одговорних, а након тога ја ћу донети одлуку о политичкој одговорности људи који су учествовали у процесу", рекао је Вучевић.

Истиче да је комисија утврдила да је штета нанета недовољно одговорним и недовољно стручним радом и да нема везе са "мистичним силама и теоријама завере".

"Имао сам увид и у геодетски елаборат праћења слегања објекта тржног центра ''Променада од овог месеца и наравно да нема никаквог слегања. Недостаци на базену ће бити отклоњени у наредних три до пет месеци, а на јесен ове године имаћемо још један затворени базен, тако што ћемо затворити балонима олимпијски базен на Сајмишту и тамо ће спортисти моћи да тренирају, а базен у Спенсу ће бити на располагању грађанству", нагласио је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг