Вести

Вучевић: Нови Сад центар страних инвестиција

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорио је о економском расту и најмодернијим фабрикама које припремају своје отварање у Новом Саду.

Најважнији економски листови говоре о привредном напретку Србије, економском расту који надилази чак и земље чланица Европске уније то је раније било незамисливо. Нови Сад постаје један од центара привредног српског чуда, долазе страни инвеститори, најмодерније технологије. Србија је део поделе рада у Европи.

"Као што је наша фудбалска репрезентација била достојна да игра тако добру утакмицу у Лисабону тако и Србија игра ту економску утакмицу, тржишну утакмицу далеко конкурентније и боље него што је то раније било. Долази све на своје место, међутим ми и даље немамо иделни амбијент јер и даље имамо притиске око Косова и Метохије као и питања Републике Српске и велики покушај из региона да се стално Србија заустави или да се убаци "неки клип и точак", рекао је Вучевић.

"Континентал је званично објавио да ће из фабрике у Новом Саду имати извоз 1,5 милијарди долара што је 2,5% БДП целе Србије. Континентал са том фабриком ће постати највећи извозник у Србији. То је високо технолошки производ и ићиће из Србије, што је до сада било незамисливо. Очекујемо да ће 10. децембра бити постављен камен темељац за велику јапанску компанију НИДЕК која је такође из аутомобилске индустрије, долазе нам најмодерније технологије и мења се структура не само запослених него и висина плата. То је фантастична ствар и победа свих грађана Србије.

 

О муралу Ратку Младићу

"То није једини мурал Ратку Младићу у Србији, он је стајао дужи временски период тамо и никоме није сметао. Оно што је евидентно изрежирано је да баш када та активисткиња баца јаја на мурал тамо се затичу камере. То што су они говорили на скупу "Мурал мора пасти" је бесмислица,  дошли су до тога да смо ми правили геноцид не само у Сребреници него и Приједору, Косову и Метохији, све то тако иде, а да би се све то отклонило за њих мора пасти један човек, а то је по њима Александар Вучић. И одједном фокус није напад на мурал Ратку Младићу већ им је проблем Вучић", објашњава Вучевић.

Председник Србије симболизује јачање и снагу Србије и он је фактор промене на боље за наш народ и наше грађане,  зато је он за њих легитимна мета да га криве буквално за све.

"Да репрезентација није победила исто би имали поједни такве наслове: да је он нешто измалерисао, погрешио и да није требало да уђе у авион", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: ТВ Хепи