Вести

Вучевић: Одличан одзив грађана за вакцинацију у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је поводом дана Града да ће сутрашњи јубилеј бити обележен скромније у складу са ситуацијом и епидемиолошким мерама.

Вучевић је изјавио да ове године неће бити традиционалне прославе на коју смо навикли, као што је Свечана акдемија са званицама, посете представника градова пријатеља.

Међутим, захваљујући савременим технологијама имамо 17 видео порука из свих делова света од Велике Британије до Русије, навео је Вучевић.

 

Епидемиологу Петровићу награда Града

Уручићемо фебруарску награду градске награде професору Петровићу, директору са Института за јавно здравље Војводине. Професор Петровић је својим радом, научним, лекарским, истраживачким, образовним, достојан најважније градске награде. То је уједно и једно велико хвала и свим лекарима и медицинским радницима и свим људима који су запослени у свим здравственим установама, нагласио је Вучевић.

Градоначелник је најавио да ће добитници градске награде бити и све рођене бебе на сутрашњи дан.

Све бебе које су рођење на рођендан Града 1. фебрура добиће чек од 200.000 динара као добродошлицу и честитку. Надамо се да ћемо имати што више беба не само 1. фебруара, већ сваког дана. Да нам треба више обданишта и више школа и да то буде задатак сваког будућег градоначелника.

 

Вакцинација иде добро - до сад преко 25.000 примило цепиво

Осврћући се на вакцинацију, Вучевић је нагласио да до сада имунизација протиче у најбољем реду.

Одличан је одзив грађана, добра организација и до јуче укупно је вакцинисано 25.250 грађана, негде око 44.000 је укупно пријављено. Настављамо са вакцинацијом и наш циљ је да што пре дођемо до 100.000 Новосађана. Према проценама епидемиолога тада би могло да дође до стабилније епидемиолошке слике, закључује Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1