Вести

Вучевић: Ова инвестиција ће наставити у пуној снази да се реализује

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је другом седницом Почасног одбора Фондације "Нови Сад - Европска престоница културе" у Новом Саду.

Седница је одржана пред последњи панел Европске комисије, на којем ће бити одлучено да ли ће Нови Сад бити добитник престижне награде "Мелина Меркури", коју Европска комисија додељује на основу успешности спровођења пројекта.

Нови Сад као Европска престоница културе у склопу припрема за титуларну 2022. годину претендује да буде добитник престижне награде.

Седници су присуствовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, као и директор Фондације "Нови Сад – Европска престоница културе" Немања Миленковић.

"Након Седнице и обиласка ове значајне тачке за пројекат Европска престоница културе и развој града на ширем друштвеном плану, могу да кажем да сам задовољан", рекао је Вучевић.

"Види се да ће ова инвестиција, важна за наш град, наставити у пуној снази да се реализује, јер постоји сагласност свих нивоа власти. Ми као домаћини смо животно за ово питање заинтересовани. Многи нису веровали да ће Кинеска четврт заиста постати прави Креативни дистрикт, а већ сада се види да ће недостајати простора у односу на интересовање. Настављамо сигурним корацима даље са важним инфраструктурним и програмским активностима и након те 2022. године, године титуле", нагласио је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг