Вести

Вучевић: Ово је спрега убица са тајкунско-политичким естаблишментом бившег режима

Kада је реч о притисцима на унутрашњем плану, а по питању објављених навода из исказа Вељка Беливука у тужилаштву, градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић је рекао да је то нешто "скандалозно", и да је реч о "спрези најгорих убица и мафијаша са делом тајкунско-политичког естаблишмента бившег режима".

"Ако је то исказ осумњиченог Беливука, не видим ниједну везу са оним што му се ставља на терет. Уместо да одговара на питања да ли је починио та дела или да пружи сувислу одбрану, он прича ко је наводно са ким комуницирао и како је он сад, испада, био главни оперативац у држави... ", рекао је Вучевић.

Примећује и да у том исказу Беливук спомиње низ људи, али неке са којима је сигурно био у комуникацији, прескаче.

"То је интересантно. Они који су "де факто", а верујем да ће бити доказа за то, били његови патрони и заштитници из дела државног апарата, они су му наводно били највећа препрека, а док су они били део система безбедности - он није био ухапшен... Kолико је то глупо да прича да је он био сарадник оних који су га ухапсили... Па какви сте ви то били сарадници? Ова власт, ова држава вас је ухапсила", констатовао је Вучевић.

А, онда, додаје, наступа моменат када "тајкунски медији" то одмах преузимају, као да су, како је рекао, били директно присутни и као да су они правили стенограме са саслушања.

"Сада то није проблематично, али је проблематично да јавност види какве су злочине починили чланови групе око Беливука на челу са њим", рекао је Вучевић.

"Ту се виде двоструки аршини. Али, да не буде да сам адвокат председника, очекујем да ће он за дан-два изаћи са одговором. Али, неспорно је да је ово спрега најгорих убица и мафијаша са делом тајкунско-политичког естаблишмента бившег режима", рекао је Вучевић.

 

 

 

Извор: Танјуг