Вести

Вучевић: Победићемо, предаја није опција

"Нажалост ми само вербално можемо да дамо нашем народу подршку. Али ова подршка је искрена и пуна осећања и разумевања за њихов положај. Куртијева администрација је радикалнија од претходних", рекао је градоначелник Новог Сада и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић.

"Стиче се утисак да Курти вапи за инцидентом. Не смемо бити неправедни и заборавити остале народе тамо, и заједнице које су угрожене. Веома је важно то што је председник отишао тамо", рекао је Вучевић.

"Сви смо понесени емоцијама. Људима је јако тешко, испаљују метке на голоруке грађане као на глинене голубе. Они желе да демонстрирају да је то њихово подручје јер Курти показује моћ, принудну силу. Немамо ми неку подршку западних земаља. Борељи је био коректан", поручио је Вучевић.

"То што је Хил амбасадор, не значи много јер не зависи од њега ништа. Одласком Трампа ми смо изгубили. Очекујем још притисака на Србију. Од Куртија такође очекујем још сличних ситуација да би дестабилизовао регион. Свиђа ми се што је Вучић рекао да не жели нико да види како бисмо се бранили, а свакако желимо мир. Ми константно трпимо притисак других држава. Сигуран сам да Вучић никада неће потписати независно Косово. Желимо само компромис. Ми све време причамо о сарадњи, а они се враћају стално на то ко је крив.  А не схватају да им историја не иде на руку, јер Срби су народ који је стално страдао", рекао је Вучевић.

"Вучић мора бити кандидат испред странке јер има моралну обавезу према овом народу. Бољег кандидата немамо", рекао је Вучевић. 

 

 

Извор: ТВ Хепи