Вести

Вучевић: Победом СНС потврђена политика Вучића и СНС

Српска напредна странка задовољна је резултатима јучерашњих локалних избора у пет општина у Србији, а посебно ''историјским резултатом'' постигнутом у Прешеву, где је јединствена српска листа ''Александар Вучић за Србију јединствено'' прешла цензус, рекао је данас потпредседник странке Милош Вучевић.

Вучевић је на конференцији за новинаре нагласио да су грађани потврдили политику Александра Вучића и СНС, посебно истичући чињеницу да је СНС у свим деловима Србије у којима су одржани избори однела убедљиву победу. Како је рекао, резултатима избора, а посебно великом излазношћу дата је и потврда легитимитету те политике.

Он је изнео податке да је у Мионици изашло 73,8 одсто бирача, а СНС освојила 65,33 процената гласова, у Пећинцима је излазност била 70,39, а СНС освојила 77,7 одсто, док је у Костолцу излазност била 53,08, а листа коју предводи СНС победила је са 62,76 одсто гласова.

Вучевић је пренео да је у Неготину излазност била 37,77 одсто, али назначио да је то просечна изласност у том месту у свим изборним процесима, а да су напредњаци однели победу са 71,03 одсто гласова.

''Стога не чуди наше задовољство и упућујемо захвалност грађанима Србије'', рекао је Вучевић који је додао и да су захвални грађанима што нису насели на перформанс и провокације ''жуто-риђе'' коалиције, односно како их сами грађани зову ''лоповске'' коалиције.

Навео је да је у Прешеву излазност била 51 одсто, а да је листа ''Александар Вучић - за Србију јединствено'', која је окупила и друге српске партије, освојила 920 гласова, односно 5,2 одсто. Он је назначио да ће у Прешеву избори бити поновљени на два бирачка места, али да ће највероватније српска листа остати изнад цензуса. Како је подвукао то би било први пут да нека српска листа оствари такав изборни резултат у Прешеву.

 

СНС и СДПС заједно на београдским изборима

Српска напредна странка готово извесно постићи ће договор са СДПС-ом Расима Љајића око заједничког изласка на београдске изборе.

То је данас новинарима саопштио потпредседник СНС Милош Вучевић, који је рекао да се до краја дана очекује да ће СНС, односно њен председник Александар Вучић, постићи договор са Љајићем у правцу заједничког наступа на локалним изборима за Београд.

Одговарајући на питање новинара да ли се разговара и са СПС-ом у вези београдских избора он је рекао да је управо то што је саопштио оно што је извесно. О свему што се даље буде дешавало везано за евентуалне предизборне коалиције и сарадњу, јавност ће бити обавештена, нагласио је он.

 

 

 

извор: Танјуг