Вести

Вучевић: СНС променила ток вишестраначја у Србији

Српска напредна странка потпуно је променила ток вишестраначја у Србији и дала му нови карактер који гарантује политичку стабилност потребну за даљи развој Србије, изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић.

"СНС је потпуно променила ток и смисао вишестраначја у Србији, унела нови садржај и дала је нови карактер. Дуго година се чекала таква политичка организација која ће омогућити да грађани Србије имају поверења у једну политичку странку и да гарантује, пре свега, политичку стабилност који је наш први циљ", рекао је Вучевић на конференцији за медије поводом 12. рођендана СНС, у седишту странке.

Вучевић је рекао да је СНС свесна своје велике одговорности и да је зато спремна да се мења како би одговорила на све изазове у будућности, а на добробит грађана Србије.

"Мењали смо Србију на боље. Тражили смо још боље резултате и увек подизали лествицу на још виши ниво", навео је Вучевић.

Истиче да сада СНС има историјску подршку, с обзиром на то да је СНС показала да су за њу држава и народ изнад страначких интереса, као и да су се само руководили интересима странке да би правили искључиво СНС владу.

Вучевић истиче да постигнута политичка стабилност ствара услове за економски просперитет, улагање у здравство, инфраструктуру и друге области.

Сматрамо да је потребан шири друштвени консензус и национално јединство и у борби са корона вирусом и у одбрани националних интереса на КиМ.

Вучевић наглашава да су 2012.године, када је СНС преузела власт, затекла "Титаник који тоне и капетана који бежи са брода", док је сада Србија безбедан брод који мирно плови и може да издржи све ударе ветра - бочне и директне и која има свог капетана и јасан курс за Србију и српски народ.

Нагласио је да више тајкуни и стране амбасаде не састављају владе, као што је то био случај за време неких претходних власти када је то било уобичајено, као и да ће држава имати снаге да зада смртоносни ударац мафији у Србији.

"Одговор државе ће бити у складу за законом, али бруталан и бескомпромисан. И даље ћемо се борити против корупције", поручио је Вучевић.

Такође, истиче да ће Србија наставити да се бори за положај свог народа у земљама и региону, њихова права и очување језика и писма.

Такође, у фокусу ће бити развој земље предвиђен програмом Србија 2025. у оквиру којег ће бити изграђени нови ауто-путеви, пруге, школе, други инфраструктурни објекти, ојачана војска и полиција...

 

За викенд или после викенда избор покрајинске владе

Вучевић је изјавио да ће у суботу или одмах после викенда бити одржана Скупштина Војводине и да ће тада бити изабрана Покрајинска влада.

Вучевић је рекао да у Покрајинској влади нема никаквих сукоба.

А поводом вести о предлогу Жарка Димића, одборника СПС-а у Сремским Карловцима, да председника Покрајинске владе Игора Мировића предложи за почасног грађанина Сремских Карловаца, Вучевић је рекао да је име Мировића злоупотребљено.

"Мировићу не треба никакво признање да би био цењен и поштован и за свој политички и за јавни позив, то је нешто што нико не може да му одузме, ни његове књиге, ни његове говоре, ни његов рад у политици", рекао је Вучевић.

 

Покушаћемо да убедимо Вучића да остане капитен СНС

Вучевић је изјавио да ће изборна скупштина СНС, уколико то дозволе епидемиолошки услови, бити одржана у децембру или јануару и истакао да већина чланова странке жели да на њеном челу остане председник Александар Вучић.

"Верујем да ћемо у недељу или на некој наредној седници Председништва СНС одлучити када ће бити конгрес или велика скупштина странке, највероватније, у децембру или јануару идуће године", рекао је Вучевић.

Томе ће, истиче, претходити унутарстраначки избори, од месних одбора, општинских и градских, до скупштине странке која бира Главни одбор и Извршни одбор, али је уверен да Вучића сви подржавају.

"Он је рекао да ће се повући са места председника странке, а ми ћемо се потрудити да га убедимо да остане капитен, јер не видимо зашто да не буде капитен ако већ доноси победу", рекао је Вучевић.

Истиче да је то његов лични став, али додаје да је уверен да тако размишља и 99 одсто чланова странке.

Говорећи о променама на нивоу локалне и извршне власти, Вучевић је рекао да је након ових избора већ промењено више од 50 одсто председника општина и градоначелника, а верује да ће бити промена и на нивоу извршне власти.

Вучевић додаје да ће се промене дешавати не само у оквиру изборних рокова, већ и "између редова" уколико неко буде радио супротно политици СНС и уколико грађани не буду задовољни његовим радом.

На питање да ли Томислав Николић и даље долази у странку, Вучевић је одговорио да је сигуран да је Николић и даље у контакту са својом странком, он га, додаје, лично не виђа, јер више времена проводи у Новом Саду, али да нема дилеме да је он са Вучићем оснивач странке.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк 3