Вести

Вучевић: Вијајући зеца, истераћемо лисицу

Немам непосредних сазнања да сам прислушкиван. Видео сам то из медија - прокоментарисао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић наводе да је некадашњи начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић, између осталих, прислушкивао и њега. Наиме, у медијима се претходних дана писало да је Шушњић, претходно смењен, сада и суспендован, те да му је одузета службена лигитимација и оружје, а затим и да је разлог за то формирање одељења у ПУ Нови Сад, које је, између осталог, и незаконито прислушкивало грађане.

Мислим да се прислушкивање доводи у контекст са прислушкивањем председника, као и оних с којима је он разговарао, па тако и са мном. Тако да немам сазнања да ли су посебно мене прислушкивали.

Немам проблем с тим, немам шта да скривам. Мислим да ћемо у овој афери, вијајући зеца, истерати лисицу, закључио је Вучевић.

Да подсетимо, портал "НС уживо" објавио је да је према њиховим изворима из БИА, мета прислушкивања док је Шушњић био на челу новосадске полиције, поред Александра Вучића, био и Милош Вучевић, иначе потпредседник Главног одбора Српске напредне странке. У тексту се наводи да је центар за прислушкивање од 2017. године био на четвртом спрату зграде полиције на Булевару краља Петра Првог, а да су, поред политичара, прислушкивани и бизнисмени, али и полицајци.

Портал "НС уживо" је дошао до информација да је из приватног шпијунског центра прислушкиван чак и Милош Вучевић.

Вучевић се на списку за неовлашћено прислушкивање највероватније нашао због важности функције коју обавља у граду, али и блискости са председником Републике Србије и Српске напредне странке Александром Вучићем, који је такође годинама тајно и незаконито прислушкиван.

 

 

 

Извор: Дневник