Вести

Вучевић: Војска Србије добила нову снагу и енергију

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић изјавио је на свечаности поводом пријема у професионалну војну службу полазника четврте класе Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране да је још једна класа успешно произведених младих људи у подофицирске чинове Војске Србије (ВС) најбоља позивница за нове генерације.

Честитајући најмлађим водницима у Војсци Србије, Вучевић је посебне честитке упутио и њиховим породицама.

"Ви сте имали озбиљан задатак пред собом, не зато што ово нису били квалитетни кадрови, напротив. Ово су сјајни појединци и сигуран сам сјајна класа, не зато што сте управо обавезани да подарите Војсци Србије нову снагу и енергију и то је нешто што је ваш легат, у односу на вашу професионалну каријеру, нешто што ће вас обележити", рекао је Вучевић.

Додао је да подофицирски чин који носе повећава терет одговорности на њиховим леђима, њихово бреме, као и да им свима саветује да слушају своје команданте и командире, своје претпостављене и официре, и старије подофицире, јер је, како је рекао, послушање људска врлина, а не знак слабости. 

"Онај ко се научи послушању тај је добар човек и може да помогне другима и себи. Према својим војницима будите оштри и одговорно их чувајте, то је ваша војска, то су војници који ће вас наследити. Они ће гледати ка вама и ви морате водити рачуна о њима. Угледајте се на славне подофицире из наше историје, на све оне који су оставили неизбрисив траг, историју и суштину наше државе, ДНК наше државе. И то вас обавезује, као што вас обавезује ова прелепа униформа Војске Србије и све оно што носи са њом", истакао је Вучевић.

Додао је да је још једна класа успешно произведених младих људи у подофицирске чинове Војске Србије најбоља позивница за нове генерације.

"То је позивница да и други млади људи виде своју будућност управо у Војсци Србије, као узвишеном и привилегованом позиву. То није обичан посао јер носи дубоку дозу моралности, одговорности, пре свега родољубља, односно патриотизма. Сигуран сам да ћемо се сретати широм Србије, где год Војска Србије има своје јединице пре свега РВ и ПВО, да ћете радити у миру, да ћемо чувати слободу наше државе, да ћемо разумети вредности мира, али бити спремни да одговоримо на сваке изазове, односно на сваки задатак који отаџбина може да постави пред нас", рекао је Вучевић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг