Вести

Вучевић: Вратићемо туристе у великом броју

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио је организаторима Пољопривредног сајма и посебно свим излагачима који су, како је рекао, били трпељиви и који су платили котизацију за учешће на прошлогодишњем сајму, али нису због отказивања сајма тражили да им се врати новац већ су га преусмерили за ову годину.

"Хвала им што су били стрпљиви и чекали готово две године", рекао је Вучевић током посете 88. Сајму пољопривреде.

Вучевић и директор Новосадског сајма Слободан Цветковић обишли су стандове компаније НИС, Министарства пољопривреде, шумарства И водопривреде, компаније Дунав осигурање, Управе за заштиту животне средине Града Новог Сада, организације "Чепом до осмеха", Туристичке организације Града Новог Сада, као и штанд Града Новог Сада.

"Овде смо пре неких годину дана имали привремене болнице, имали наше пријатеље из војске, волонтере, постављали кревете у Мастер хали И Хали 1, после тога имали корак напред и после тога Халу 1 припремили за центар за вакцинацију, за масовну вакцинацију. Деловало је готово немогуће да ћемо се опет вратити сајамским манифестацијама", рекао је Вучевић.

Јуче је у Новом Саду било више од 300 заражених, а Вучевић ову бројку објашњава викендом. Додаје да број новооболелих на дневном нивоу скаче и креће се између 250 и 500, док се капацитети Ковид болнице на Мишенлуку попуњавају.

Новосадски сајам предузео је све мере да се манифестација одржи у безбедним условима и директор Цветковић објашњава да сви посетиоци морају имати потврду о вакцинацији или негативан ПЦР тест, а Сајам је кроз цену карте свим посетиоцима обезбедио тестирање брзим антигенским тестом на улазу.

 

 

Извор: Танјуг