Вести

Вучић: Београд граби напред, постаје права метропола

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Београд постаје метропола у правом смислу те речи, те да пројекти, попут градње новог стамбено-пословног објекта "Скyлине Белграде", треба да допринесу већој туристичкој понуди и расту прихода од туризма.

Вучић је, на свечаној церемонији поводом почетка градње тог објекта, истакао да је поносан на све резултате Београда, и као грађанин и као председник Србије.

Нови стамбено-пословни објекат "Скyлине Белграде" биће изграђен у центру града, на месту некадашњег Савезног МУП-а.            

"То ће изгледати изванредно и спајаће се са ''Београдом на води", отвориће улицу Кнеза Милоша, уместо порушене зграде Савезног МУП-а имаћете и резиденцијалне објекте и хотеле и шопинг мол. То за нас значи, пре свега, више туриста и више новца, да Београд постаје све атрактивнији", рекао је Вучић.

Он је подвукао да је у Београду у првих седам месеци ове године забележен раст броја туриста од 20 одсто и да Београд граби напред и прави огромну разлику у односу на центре у региону.

"Прави и разлику на друге градове у Србији, а то значи да ћемо морати да уложимо више и у друга места у Србији", рекао је председник.

Он је указао да је број незапослених у Београду по први пут пао испод 95.000.

"Рачунајте да један део никад неће желети да ради овде, тако да никад мањи проблем са запошљавањем у граду нисмо имали", подвукао је он.

Председник је истакао и да имамо друге ствари које морамо убрзано да решавамо.

"То су велики пројекти - хотел Југославија, шта и како са Ратним острвом, гондола мора да се гради, након отварања Музеја савремене уметности да видимо како да се направи један од најлепших забавних паркова, како да се направи богатија понуда и да повећавамо број туриста", рекао је Вучић.

Наводећи да Хрватска од туризма приходује 12-13 милијарди евра, а Аустрија, која нема мора, чак 51 милијарду, при чему сам Беч има огроман број туриста, Вучић је рекао да бисмо били задовољни ако бисмо могли да дођемо до пет милијарди прихода од туризма.

 

Биће занимљива кампања - народ против тајкуна

Поводом информације у медијима да ће заједнички кандидат Саше Јанковића и Вука Јеремића за градоначелника Београда бити Драган Ђилас, председник Србије Александар Вучић је рекао да ће кампања бити занимљива - „народ против тајкуна".

Вучић је на питање да прокоментарише информацију коју "Ало" објављује на насловној страни данашњег издања, поручио да "честита Јанковићу и Јеремићу" на избору кандидата.

"Побеђују опет. Слушам то пети пут заредом. Слушао сам то на београдским изборима, два пута на парламентарним и два пута на председничким. Сваки пут побеђују. Биће занимљива кампања - народ против тајкуна", рекао је он.

Вучић је нагласио да су резултати оно чиме се може похвалити грађанима. С тим у вези је навео да је Ђилас иза себе оставио Београд са дугом у висини од 1,2 милијарди евра, а да су Синиша Мали и тим око њега свели свеукупни дуг града и свих јавних предузећа на 670 милиона евра. Такође је подсетио да данас имамо 10 пута више градилишта у Београду него за време Ђиласа.

"Тада је било свега 40 до 50 градилишта, а данас имамо 556", рекао је председник.

Вучић је то рекао вечерас током свечане церемоније поводом почетка градње новог стамбено-пословног објекта "Скyлајн Белгрејд".

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк