Вести

Вучић: Да нам се деца баве спортом, да уче да побеђују и губе

Нова спортска дворана у Ужицу значиће за тај град, који има фантастичну традицију у кошарци и одбојци, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић на отварању хале и поручио младим ужичким спортистима да уживају у спорту, да науче да побеђују, али и да губе.

Отварању спортске хале присуствовали су спортисти, као и млађе категорије ужичке Слободе, KK Севојно, одбојкашког клуба Форма.

Спортска хала у насељу Kрчагово градила се више од 10 година, а у њену изградњу је уложено око 1,25 милиона евра.

"У изградњи хале није био проблем недостатак новца већ дезорганизација, чак смо и употребну дозволу за халу чекали четири месеца", рекао је Вучић.

Типска спортска хала за школске спортове у Kрчагову, укупне је површине 1.555 квадратних метара, за око 200 гледалаца.

"Овде може да се игра кошарка, рукомет и одбојка. У Ужицу постоји фантастична традиција у одбојци и кошарци. Децо, важно је да уживате овде, да научите да побеђујете. Они који кажу није важно побеђивати, лажу. Научите да побеђујете и губите. Важно је научити и да губите, да би знали из пораза да побеђујете", поручио је Вучић.

Типска спортска хала за школске спортове у Kрчагову, укупне је површине 1.555 квадратних метара, за око 200 гледалаца, а у њој ће моћи да се одржавају кошаркашке, рукометне, одбојкашке, као и утакмице за мали фудбал, али ће бити набављена и потребна спортска опрема како би у њој вежбали ужички параолимпијци и друге особе са инвалидитетом за које је урађен приступ.

Вучић је пожелео младим спортистима много успеха, и поручио да што мисле да држава може да уложи у ужички спорт то ће учинити.

"Својим ангажманом, љубави према спорту желим да постигнете резултате као што су то учинили велики ужички спортисти", нагласио је Вучић.

Вучић је поделио кошаркашке лопте будућим спортистима, а од министра спорта Вање Удовичића затражио да се што пре обезбеде и одбојкашке лопте.

"Решавамо то и сутра шаљемо лопте у Ужице, оне професионалне, и оне дечије", рекао је Удовичић, на шта је Вучић поручио деци да му јаве да ли су добили лопте.

Занимало га какви су спортисти, ко је од њих најбољи фудбалер, да ли ће Звезда и Партизан остварити победе у мечевима који их очекују у међународним такмичењима.

"Сви сте добри... Тренирајте вредно, сада у Слободи, а онда и даље да идете. Да будете успешни, да нам доносите нове медаље", рекао је Вучић.

Вучић је указао и да је важно да имамо што више медаља и у параолимпијском спорту, додајући да су женски и параолимпијски спорт популарни на западу, посебно у протестантским земљама.

"Параолимпијкси и женски спорт - невероватно је колико то подиже углед земаља које напредују у те две сфере", рекао је Вучић и подсетио да и параолимпијце, освајаче медаља чекају исте награде - 70.000 евра за злато, 60.000 за сребро и 50.000 евра за бронзу.

 

Помоћи ћемо где можемо

Грађани Ужица и околине искористили су посету Вучића том граду да му се пожале на неке личне проблеме, а Вучић им је поручио да ће учинити све што је у његовој моћи да им помогне.

По изласку из нове спортске хале, коју је отворио у Ужицу, Вучића су дочекали грађани, који су желели да се фотографишу са њим, али и да му кажу шта их мучи.

Један Ужичанин замолио је Вучића да му помогне при запошљавању његове ћерке, која је завршила државни факултет за безбедност и живи у Новом Саду.

"Нећу да вам обећам ништа, али ћете добити позив из моје канцеларије, ако можемо нешто да урадимо", рекао је Вучић.

Вучићу се обратила и још једна житељка Ужица, како је рекла, мајка сина инвалида, замоливши такође Вучића да помогне у запошљавању њеног сина.

"Обећали су да га запосле, он би могао да буде портир у општини, пошто храмље, а самохрани је родитељ. Има ћерку, прима 10.000 динара, да није нас, његових родитеља, не би могао да живи...", рекла је она.

Вучић је и њој рекао да не може за сада ништа да јој обећа, али да ће је позвати из његове канцеларије, како би се видело да ли могу да јој помогну.

Једна мештанка села Трипково, са обронака Златибора, има проблем са путем, па је упутила критике на рачун председника општине Чајетина Милана Стаматовића.

"Проблем је у путу, Стаматовић неће у 21. веку да уради 250 метара пута, а имам непокретну мајку, нити воде, нити пута", рекла је она.

Вучић је одговорио да ће поразговарати са Стаматовићем о томе.

"Стаматовић је разуман човек, разговараћу ја сам њим и помоћи ћемо ако можемо. Завршићемо и тих 250 метара. Мало је важнија обилазница, али биће и 250 метара", рекао је Вучић.

Са Вучићем се поздравио и један од војника са Kошара, захваливши му, како је рекао, на свему што ради за хероје са Kошара.

"Заједно смо успели да променимо то, да се не стидимо својих јунака, већ да се њима поносимо. Никада више не сме да се деси да се Србија стиди својих ветерана и да их крије", поручио је Вучић.

Један старији Ужичанин, у народној ношњи, пришао је да поздрави Вучића и испратио га речима:

"Најбољи сте, бољег нема, искрено то мислим. Алал вам вера".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк