Вести

Вучић: Ми смо открили шверц оружја, а не Хрватска

 Било би веома лоше ако је део хрватских власти намерно пласирао нетачне информације да Србија има везе са пронађеним оружјем, изјавио је Александар Вучић.

Вучић је поручио да српске службе имају све потребне податке о томе ко је умешан у нелегалну трговину, и да ће их уступити Хрватској, да се не би, како је рекао, срамотили пред својом и страном јавношћу.

"Оно што смем и могу да кажем то је да Хрватска ништа није открила, ништа они нису пронашли, ми смо пронашли, ми смо их обавестили и усмено и писаним путем, за то имамо доказе, за њих знају и представници светских највећих служби, просто уопште нисам разумео о чему се ради, осим ако није био покушај дестабилизације и нарушавања угледа Републике Србије. Надамо се да је то случајна, а не намерна грешка, дела хрватслих власти, било би веома лоше ако би у томе постојала било каква намера", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија има податке ко је умешан у нелегалну трговину оружја и да ће их дати Хрватској.

"Ми имамо имена, ми знамо имена, пошто видимо да их они или не знају, или намерно обмањују и своју и светскиу јавност, ми ћемо их темељно обавестити о томе, ко шта како, даћемо им тачна имена, да се не срамоте, пред својом и међународном јавношћу. Једино што могу да кажем да је лаж и бесмислица оно што су објавили хрватски медији, а да је срамота оно што су урадили неки српски медији тражечи начин да помогну политчким миљеницима, а не марећи за то колику ће штету да нанесу Србији", каже Вучић.